Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Božinović:

'Policija će reagirati na svaku povredu granične crte '

Zagreb: Ministar Božinović na predstavljanju e-putovnice
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
29.12.2017.
u 13:46

Hrvatska policija je stalno prisutna na svim graničnim crtama i prijelazima i radi svoj posao, rekao je ministar

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas kako ne očekuje nikakve poteze koji bi narušili postojeći režim na hrvatsko-slovenskoj granici te poručio da će policija reagirati na svaku povredu granične crte i obavljati svoju ulogu, a to je "zaštita integriteta, suvereniteta i interesa Hrvatske, na kopnu i na moru".

"Policija to radi svaki dan, radila je jučer, danas i radit će i sutra", kazao je Božinović, odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare u MUP-u.

"Mi se nadamo da neće biti nikakvih poteza koji bi narušili postojeći režim na granici između Slovenije i Hrvatske. Vidjeli ste da je Ministarstvo vanjskih poslova jučer podnijelo prosvjednu notu. Mi se kao MUP orijentiramo i fokusirani smo na svoju zakonski određenu zadaću, a to je zaštita interesa, suvereniteta i hrvatskih ribara. Za to smo spremni i to ćemo raditi dokle god bude potrebno", kazao je ministar.

Dodao je i da će na bilo koju povredu granične crte policija izdati upozorenje nakon čega će se svatko tko eventualno uđe na hrvatski teritorij udaljiti.

"Hrvatska policija je stalno prisutna na svim graničnim crtama i prijelazima i radi svoj posao. Policija nema iskustava da se nakon upozorenja bilo tko nije povukao s teritorija RH. Uvjeren sam da policija zna što joj je posao te da neće biti incidenata", rekao je Božinović. Dodao je i da nije bilo potrebe za pojačanjem snaga, jer "uvijek imamo dovoljno snaga pa i sada".

Slovenski premijer Miro Cerar je u srijedu izjavio da će njegova država krajem tjedna započeti s primjenom arbitražne presude o granici u dijelu koji se odnosi na more unatoč tome što je Hrvatska ne priznaje i da ne očekuje incidente ako graničnu crtu koju su odredili arbitri bude poštovala Hrvatska.

Stanje u lučici Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže:

Zagreb: Ministar Božinović na predstavljanju e-putovnice
1/18

Komentara 62

Avatar freen
freen
13:57 29.12.2017.

neče tako biti ,problem je u vama Slovencima ,vi ste ugrozili arbitražu

KA
karlodrago
14:33 29.12.2017.

Vjerujem da će taj problem oko granice na moru ova vlada kvalitetno riješiti .ako neide milom morat će silom.

LU
Lujo123
22:11 29.12.2017.

admine - daj makni ovog bolesnika "Kamocemol" . Malo objektivnosti ti ne bi škodilo. Ponašaš se kao arbitražni sud - kaj su i tebe kranjci potkupili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije