Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska flota

Granicu u Savudrijskoj vali čuva 6-7 brodova

Savudrijska vala
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
1/10
28.12.2017.
u 21:19

Hrvatska i na kopnu i na moru može bez problema oduprijeti svakom pokušaju nasilnog mijenjanja granice.

Pokuša li slovenska strana jednostrano implementirati arbitražnu odluku, hrvatska policija dužna je provoditi zakone i štititi državnu granicu, a ona je, s obzirom na to da ne priznajemo arbitražni pravorijek na crti sredine u Savudrijskoj vali.

Iako upućeni ističu kako je takav scenarij malo vjerojatan, kažu kako bi u tom slučaju Slovenija ostala kratkih rukava, jer se Hrvatska i na kopnu i na moru može bez problema oduprijeti svakom pokušaju nasilnog mijenjanja granice. U Savudrijskoj vali ovoga je časa najmanje šest policijskih brodova što je, kažu, itekako dovoljno za zaštitu morske granice. 

 

Savudrijska vala
1/16

Hrvatska od Slovenije očekuje da ne poseže za primjenom bilo kakvih jednostranih mjera

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ranije je danas diplomatskom notom pozvalo Sloveniju da se suzdrži od jednostrane provedbe mjera koje bi imale za cilj pokušaj promjene stanja na terenu, te na konstruktivan dijalog oko rješavanja pitanja granice.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova posebno je naglasilo kako od slovenske strane, odnosno slovenskih tijela državne vlasti, očekuje da ne poseže za primjenom bilo kakvih jednostranih, pa i represivnih mjera i sredstava u pokušaju provedbe arbitražne odluke, te da se, najprije u interesu stanovnika obje države koje žive u pograničnim područjima, suzdrži od djelovanja koja bi mogla dovesti do incidenata i nepotrebnog podizanja napetosti", stoji u priopćenju Ministarstva. 

   

Komentara 181

DA
Djeca_Arbata
21:44 28.12.2017.

Šest mjeseci sam u Savudriji..ili Bašaniji ili kako hoćete...šest mjeseci promatram što se dešava...Alpe prekrivene snjegom...prekrasno...prekrasan pogled...veličanstveno...imam to u mobitelu......stvarno ne znam što ti slovenci žele...prodaju kuće i apartmane...oglasi počinju sa pozivnim 0856...što ti ljudi žele...to nije njihova zemlja...to nije Slovenija...to je Hrvatska...u čemu je problem?...pa to je hrvatska zemlja...Republika Hrvatska...

AL
alphazulu99
21:49 28.12.2017.

Slovenci bi trebali znati da do teritorija koji im ne pripada mogu doci samo ratom. Pod uvjetom da isti dobiju. Isto tako trebaju znati da se rat najcesce iskomplicira. Ne bi trebali slusati mentore koji ih na ovo nagovaraju. Jer ce im oni prvi okrenuti ledja.

KR
kruti196
21:30 28.12.2017.

najbliži DVD bit će dovoljan za iskompleksirane podmukle alpske srbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije