Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Davor Bernardić poručio iz Osijeka: 'Vratit ćemo povjerenje građana u politiku'

Naglasio je kako je važna komponenta "poštena i odgovorna vlast, pravedna, solidarna i socijalna država, a to znači "beskompromisnu borbu protiv lopovluka u Hvatskoj.
25. veljače 2020. u 20:22 9 komentara 632 prikaza
Osijek: Predstavljanje Programskih smjernica SDP-a za izbore za Hrvatski sabor 2020. godine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ponovio je u utorak u Osijeku kako će stranka, kada dođe na vlast, raditi na vraćanju povjerenja u institucije i vjere građana u politiku, jer smatra kako građani danas gube povjerenje u politiku i u institucije.

CROBAROMETAR VELJAČA NOVA ANKETA SDP ostao ispred HDZ-a s minimalnom razlikom. Škoro treća politička snaga

Na predstavljanju programskih smjernica stranke na predstojećim parlamentarnim izborima u Osijeku Bernardić je  istaknuo  kako je jedan od ključnih ciljeva SDP-a rast životnog standarda građana. Zato će SDP inzistirati na provedbi plana za rast plaća i mirovina kojim se, po njemu, promjenom neoprorezivog dijela dohotka, može osigurati da sve plaće narastu za do 500 kuna.

"Dignut ćemo i minimalnu plaću te osigurati rast mirovina, ali ne samo to, izgrađivat ćemo stanove za najam te subvenciorati najam, jer većina naših ljudi, posebice mladih obitelji ne mogu podignuti kredit", rekao je Bernardić.

Naglasio je kako je važna komponenta "poštena i odgovorna vlast, pravedna, solidarna i socijalna država, a to znači "beskompromisnu borbu protiv lopovluka u Hvatskoj i borbu za reformu pravosuđa, kako bi silovatelji, kriminalci i ubojice bili u zatvoru, a ne na slobodi".

Davor Bernardić Šef SDP-a I Bernardić se oglasio oko koronavirusa u Hrvatskoj

"Uzet ćemo novac iz EU fondova, koji su sada neiskorišteni, jer je Hrvatska po tome zadnja u Europi i usmjerit ćemo milijarde, koje se sada slijevaju u privatne džepove pojedinaca vezanih interesno s vladajućom strankom, u gospodarski rast, plaće i mirovine", poručio je Bernardić. 

Ponovio je i da Hrvatski sabor zadnja dva tjedna ne radi i ne može donositi zakone, jer se vladajuća većina nije uspjela skupiti, a Državno odvjetništvo je obezglavljeno, jer je ostalo bez glavnog državnog odvjetnika, dok se zemlja "guši u korupciji".

Osijek: Predstavljanje Programskih smjernica SDP-a za izbore za Hrvatski sabor 2020. godine
1 / 10
Osijek: Predstavljanje Programskih smjernica SDP-a za izbore za Hrvatski sabor 2020. godine

"Nikada veću korupciju nismo imali, jer je iz ove Vlade zbog korupcije moralo otići 14 ministara, a cijela ova Vlada se održava na vlasti zahvajujući korupciji i kupovini zastupnika u Saboru", ocijenio je predsjednik SDP-a  te "zbog toga Europska komisija udjelila "packe" i rekla da smo najkorumpiranija zemlja u EU". 

"Naš zadatak je beskompromisno se obračunati s korupcijom, boriti se protiv toga lopovluka koji uništava zemlju, koji je prouzročio da je Slavonija danas prazna, i to je jedan od načina na koji mislimo potaknuti gospodarstvo", poručio je Bernardić.

Najavio je kako će SDP provedbom svojeg programa odblokirati gospodarstvo kroz bolji odnos prema poljoprivrednicima, stavljanjem banaka u funkciju razvoja te rasterećenjem mikro i malih poduzeća, privatnih poduzetnika i poticanjem svih kreativnih i inovativnih industrija.

Davor Bernardić: 'Povisit ćemo minimalnu plaću na 4.000 kuna' KAMPANJA Davor Bernardić: 'Povisit ćemo minimalnu plaću na 4.000 kuna'

Predsjednik osječko-baranjskog SDP-a saborski zastupnik Domagoj Hajduković  izjavio je  kako je Slavonija gospodarski, demografski i sociološki jako devastirana regija, zbog čega SDP želi dati naglasak na čitavom nizu reformskih mjera, koji će građanima vratiti optimizam i dati im perspektivu u ovoj regiji. Želimo politici dati novu paradigmu, a to je odgovorna i transparetna vlast za građane, kazao je Hajduković.

SUZANA KAČIĆ BARTULOVIĆ
Skandal u splitskoj školi: SDP-ovka pozirala s pištoljem, roditelji zgroženi, reagirao i Fuchs
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • rimac444:

  Bero jednostano nije normalan, menatlno zatupljen. Kakav lik se može nakon svih saznanja diviti jednom od najvećih zločinaca svijeta koji je dao pobiti nakon rata više od milijun Hrvata. i taj degenerik bi htio biti premijer ?

 • Avatar Epimelijade
  Epimelijade:

  Vama gosp.Bernardić ne vjerujem baš ništa. Vi ste garancija da HDZ i dalje pobjeđuje. Vi ste vrlo slabi u argumentaciji i ne vladate komunikacijom. Da si vas zamislim u Brüsselu to bi bilo isto kao da Vidim njega, da nas ... prikaži još! tamo Bandić zastupa. Na žalost. SDP ima puno boljih ljudi. Ne. Bernardić nema taj profil kao Kurz iz Austrije. Samo ne vi. Hvala.

 • predator57:

  Da,karneval je .