Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo političar

Bernardić: Veselica je u vremenima jednopartijskog režima imao drugačiji stav

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
17.02.2017.
u 13:15

'Jedino ujedinjena ljevica može osigurati nužne promjene koje su Zagrenu potrebne'

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je danas da je SDP najjača stranka u Zagrebu i da se bez njih promjene u Zagrebu ne mogu dogoditi.

- Mi smo svjesni da su promjene u Zagrebu nužne, građani od nas to očekuju i ono što sam rekao jest da je SDP spreman na korak unatrag, ali to očekujemo i od ostalih u političkom prostoru grada Zagreba. Jedino ujedinjena ljevica može osigurati nužne promjene koje su gradu potrebne - kazao je Bernardić. Na pitanje znači li to da će SDP podržati Anku Mrak Taritaš, Bernardić ne odgovara direktno već ponavlja kako SDP razgovara s kandidatima na ljevici i otvoreni su za suradnju sa svima.

- Korak unatrag znači ono što sam već rekao, mi smo spremni na to, ali to očekujemo od svih – bez tvrdoglavosti, bez bahatosti i bez kruha preko pogače - kazao je Bernardić.

Upitan je i kako će SDP glasovati o HDZ-ovom prijedlogu za glavnog ravnatelja HRT-a.

– Mi smo protiv ovakvog cirkusa koji se događa danas u saboru. Očekivali smo konsenzus, do konsenzusa došlo nije. Pukotine u vladi između Mosta i HDZ-a su takve da se ne mogu dogovoriti niti usuglasiti niti oko ravnatelja HRT-a, a ni oko ministra plagijatora. U ovom trenutku pukotine u vladi su velike i vlada je nestabilna - drži predsjednik SDP-a. Nije želio komentirati odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak protiv čelnika Mosta Bože Petrova, već je samo kazao kako treba pričekati rezultate istrage.

- Sasvim sigurno moralna odgovornost u politici bi uvijek trebala biti da se takve stvari ne događaju - rekao je Bernardić.

Komentirao je i vijest da je umro Marko Veselica.

– Bio je jedan od hrvatskih političara koji je u vremenima jednopartijskog režima bio upamćen po tome što je imao drugačiji stav, drugačije poglede na hrvatsku politiku i sasvim sigurno jedna od osoba koja će biti upamćena u 90-tim godinama kao političar koji se kandidirao na izborima i na tim izborima nudio svojevrsnu alternativu - zaključio je Bernardić.

>> 'HDZ direktno omogućuje trgovačkim centrima da daje otkaze radnicima i ruši cijenu rada'

Komentara 21

CR
CROLINDA
13:37 17.02.2017.

čuli maloga "imao drugačiji stav" - to je valjda današnji partijski eufemizam za progonjenog državnog neprijatelja mile drage i neprežaljene im antidemokratske Jugoslavije

CR
CROLINDA
13:32 17.02.2017.

kako se kamarad poštedno izražava o bezbožnom zločinačkom jugokomunističkom antidemokratskom antihrvatskom totalitarnom diktatorskom režimu

Avatar Dino Francetić
Dino Francetić
13:45 17.02.2017.

E zbog takvih stavova, nećete na vlast skoro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije