Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Davidova majka: Tražit ćemo pomoć biskupa Komarice

Naslovnica 4. 1. 2019.
04.01.2019.
u 00:00

Davor ne može, ali ja redovito odlazim na grob. Ja se borim protiv sustava, a da još nisam svjesna da mog djeteta nema

Premda se skrila u nepreglednom mravinjaku uličica na brdima iznad Banje Luke, kuću obitelji Dragičević nije teško prepoznati. Nakon što je policija rastjerala prosvjednike okupljene u skupini “Pravda za Davida” s glavnog gradskog trga, sve memorabilije – poput predimenzionirane drvene stisnute šake, mramornog anđela, vaze s plastičnim cvijećem, dogorjelih svijeća, uokvirenih stihova i fotografija s likom stradalog mladića – pronašle su svoj novi dom upravo ispred obiteljskog doma iz kojeg je 21-godišnji David Dragičević jedne noći u ožujku prošle godine krenuo na put bez povratka.

Točno 280 dana poslije njegov otac Davor postao je lice s policijske tjeralice, otkako mu se u nedjelju nakon prosvjeda u središtu grada gubi svaki trag. Posljednji put viđen je oko 23 sata blizu džamije Ferhadija, a prethodno je bio uhićen, baš kao i njegova bivša supruga Suzana Radanović, Davidova majka, koja je u njegovu odsustvu svojevrsna glasnogovornica pokreta. Kućna vrata otvorila je odjevena u crninu koju sa sebe ne skida već deset mjeseci. Nakon kratkog rukovanja u hodniku posegnula je za pismom zataknutim za dovratak na ulaznim vratima, naslovljenim na nju i njezina bivšeg supruga.

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Specijal: Odlazak Ive Gregurevića

>> Autocesta Zagreb - Lipovac zaradila čak milijardu kuna

>> Već 18 godina u Zagrebu nije sagrađen ni metar tramvajske pruge

>> Španjolac Dani Olmo iz Dinama može otići jedino ako netko plati 20 milijuna eura

Ključne riječi

Komentara 6

TA
Tarantula
07:39 04.01.2019.

Neće Biskup protiv države koja ga hrani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije