Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dario Hrebak: Nisam nikoga ugrozio, testirao sam se četiri puta

Želimo da transparentnost bude zakonski obvezujuća za sve načelnike, gradonačelnike i župane jer građani imaju pravo znati kako političari troše njihov novac.
02. kolovoza 2020. u 07:45 5 komentara 608 prikaza
Zagreb: Dario Hrebak nakon negativnog testa na COVID-19 došao u Hrvatski sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

1. Vaš dolazak u Sabor na izglasavanje Vlade dignuo je veliku buru u javnosti. Zašto niste poslušali preporuku epidemiologinje Vesne Grgić koja vam je odredila samoizolaciju, već ste se obratili Krunoslavu Capaku?

Zagreb: Dario Hrebak nakon negativnog testa na COVID-19 došao u Hrvatski sabor BIO NEGATIVAN Oglasio se Hrebak: Nisam nikoga ugrozio niti prekršio ikakve propise

Važno je napomenuti da sam se na testiranje uputio samoinicijativno prije nego što mi je određena samoizolacija, smatrajući to svojom osobnom odgovornošću. Nakon što se test pokazao negativnim, ponašao sam se dalje u skladu s preporukom oba epidemiologa i izolirao sam se od drugih ljudi kako se nitko ne bi osjetio ugroženim mojom prisutnošću, a testirao sam se o vlastitom trošku četiri puta i svi nalazi bili su negativni.

Nikada ne bih svjesno stavljao svoje sugrađane u rizik od virusa i svatko tko me imalo poznaje, a nema svoj politički interes, to i zna. Ponovno bih donio odluku koju sam donio jer nisam bio zarazan, nikoga nisam ugrozio, imao sam negativan nalaz testa, a odgađanje izbora nove Vlade i konstituiranja Sabora sljedećih nekoliko tjedana dovelo bi do kaosa i političkih prepucavanja. To je najmanje što sad treba našem turizmu i krhkom gospodarstvu. Ne očekujem da će svi razumjeti moju odluku, svjestan sam i negativne strane odluke, ali Hrvatskoj je u ovom trenutku potrebna stabilnost.

2. Dio ste vladajuće koalicije. Jeste li za ulazak postavili premijeru kakve uvjete i koji su vaši prioriteti?

HSLS nikome neće ništa uvjetovati. Mi smo bili predizborni partner HDZ-a i jedina stvar na kojoj smo inzistirali i dogovorili se sa svojim partnerima prije izbora da ćemo realizirati je projekt transparentnosti, kakav smo napravili u Bjelovaru, da ga implementiramo i na nacionalnoj razini. Želimo da transparentnost bude zakonski obvezujuća za sve načelnike, gradonačelnike i župane jer građani imaju pravo znati kako političari troše njihov novac.

Zagreb: Dario Hrebak nakon negativnog testa na COVID-19 došao u Hrvatski sabor 'OPET BIH TO UČINILA' Epidemiologinja koja je Hrebaku odredila mjeru: Imam 35 godina iskustva i točno sam radila po pravilima struke

3. Koji su vam daljnji planovi za budućnost?

U Bjelovaru smo okupili odličan tim koji sustavno funkcionira jer vodim grad na sasvim drukčiji način, podijelimo se u zadacima i obvezama i vjerujem svojim suradnicima. Ne upravljam gradom kao autokrat. Posvetit ću se radu u Saboru, biti glas zdravog razuma, produktivne Hrvatske koja je lokomotiva zemlje, a i dalje ću nastaviti s promjenama u Bjelovaru gdje mogu pokazati kako neke ideje koje se političari boje provoditi na državnoj razini mogu itekako biti uspješne u Bjelovaru.

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • aabbcc:

    Napomena i za druge vazi da drze rastojanje, nose maske i zasto bi prvi bili u zatvoru, samoizolaciji radi nesavjesnih drugih?

  • anlaser:

    Pa da si se testirao 100 puta ,valjda bi u normalnoj demokratskoj državi samoizolacija trebala vrijediti za sve . Kada smo već kod toga nebi li prijava trebala ići po službenoj dužnosti ili kako zakon kaže ako znaš tko je ... prikaži još! počinio kazneno djelo a nije ga prijavio ......bla bla bla . Pa eto neka i tvoja stranka plati za tebe 8 000 kn.Ako može poljoprivrednik zašto ti misliš da si bolji ?

  • krademoimiloradaljubimo:

    Nisi napisao jeste li ti i tvoji partneri u vladi koristili kondome tijekom koalicijskih pregovora. To je važno kao nositi masku. Ostanimo odgovorni, štitimo druge.