Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nađimo nestale

Danijelovi roditelji vjeruju da je njihov sin živ i negdje zatočen

Roditelji DanijelaPapratovića
Foto: Marina Borovac
1/5
13.05.2013.
u 16:25

Policija je napravila fotorobot na kojem je prikazano kako bi nestali danas mogao izgledati. Eva i Ivan vjeruju da bi crtež mogao pomoći u potrazi za sinom kojeg su posljednji put vidjeli 13. prosinca 1999.

Već trinaest godina na dvorišnim vratima u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera na broju 257, stoji fotografija i obavijest: “Traži se Danijel Papratović – Papra, star 23 godine, tamne kratko ošišane kose, visok oko 190 centimetara...”

Ne razumiju tuđu muku

Eva i Ivan Papratović sve to vrijeme s druge strane vrata čekaju i nadaju se da će njihov najmlađi sin opet prijeći prag roditeljskog doma, iz kojeg je otišao 13. prosinca 1999. godine oko 17.15 sati, kazavši da se ide malo prošetati i kako će se brzo vratiti. Sljedeće jutro u šest sati trebao je biti u Višnjevcu i voziti robu u Njemačku... Ali nema ni Danijela ni vijesti o njemu. Dogodi se ponekad da netko, iz tko zna kojeg razloga, s dvorišnih vrata skine fotografiju pa onda u dom Papratovićevih nahrle brojni znanci, vjerujući da se otkrilo što je bilo s mladićem koji bi danas imao 36 godina.

– Kada je Danijel nestao, nije bilo interneta niti je policija odmah išla u potragu. Kazali su da mora proći 48 sati – govori Ivan Papratović. Boli ga, dodaje, što su ljudi nezainteresirani za tuđu muku pa se pita kako potaknuti i narod i policiju da se nestanci više ne događaju.

 – Najgore je kad ti nestane dijete – kaže. I on i supruga vjeruju da je Danijel živ i negdje zatočen pa im se ne može javiti. – Nismo htjeli isključiti kućni telefon jer sin zna taj broj. Tražili smo ga u zemljama bivše Jugoslavije, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Americi... gdjegod smo dobili naznaku da bi mogao biti. Te informacije dobivamo od vidovnjaka, druge pomoći nemamo – priča otac dok stojimo u sobi njegova sina u kojoj 13 godina ništa nije mijenjano.

 Moramo znati istinu

 – Otišao je odjeven u trenirku i jaknu, bez dokumenata. Tako odjeven ne bi išao daleko. Uvijek je pazio kako izgleda – kaže majka.

Roditelji su najprije pomislili da je otišao k djevojci Gordani u obližnju Kolodvorsku ulicu i koja je na dan nestanka do popodnevnih sati bila kod njih. – Cijelu večer sjedio sam i gledao televiziju, nešto mi nije dalo da odem leći – prisjeća se otac.

Kad on i supruga čuju da su negdje u inozemstvu nakon više godina zatočeništva pronađene osobe, odmah krenu u provjeru nije li i Danijel među njima. – Preokrenuo sam i nebo i zemlju razmišljajući što mu se dogodilo – kaže, a supruga Eva dodaje: – Moramo znati istinu, inače nećemo imati mira.

Policija je prije godinu dana napravila fotorobot Danijela da prikažu kako bi danas mogao izgledati: – Zahtjev je u naše ime podnio odvjetnik. Svjesni smo da crtež nije potpuno točan. Ali, možda pomogne – nadaju se roditelji.

>>Sve o akciji Večernjeg lista Nađimo nestale možete pročitati ovdje 

>>'Ivana, samo nam javi da si živa i dobro. Čestitaj sinu rođendan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije