Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST Hrvatski reprezentativac pokrenuo akciju za prikupljanje 10.000 eura za operaciju

Danijel Pranjić pokrenuo akciju 'Spasimo oči četveromjesečnom Ivanu'

21.11.2008.
u 13:45

DONJE PREDRIJEVO - Blizanci Ivano i Lukasa rođeni su 'carskim rezom' u virovitičkoj bolnici, ali su, zbog male tjelesne težine, od 1,7 i 1,5 kilograma, već drugi dan prevezeni u Kliničku bolnicu 'Sestre milosrdnice' u Zagreb gdje su u inkubatoru proveli gotovo dva mjeseca. Liječnici su otkrili da blizanci boluju od teške obostrane retiopatije, koja je prijetila gubitkom vida, pa su početkom kolovoza operirani u Zagrebu. Lukasu se vid popravio, ali ne i Ivanu.

- U Zagrebu su nam preporučili ponovnu, hitnu operaciju u očnoj klinici u Tubingenu u Njemačkoj koja je poznata po uspješnim operacijama očiju, kaže otac Marinko koji je, zbog čestih izostanaka zbog bolesti djece, ostao bez posla. Operacija u Tubingenu već je zakazana za 1. prosinca i stajat će oko 10.000 eura. Obitelj Ljubić živi od 1200 kuna pomoći s Zavoda za zapošljavanje i nema novca za operaciju koja bi njihovom djetetu trebala spasiti vid.

- O ovom slučaju obavijestili su me roditelji, a obitelj Ljubić poznajem jer sam potekao iz tog slavonskog sela. Kao hrvatski reprezentativac često sudjelujem u humanitarnim akcijama, pa ću svakako pomoći i obitelji Ljubić. Ovo je jedna od najljepših prilika u kojoj potvrđujemo svoju ljudskost prema drugima u nesreći, izjavio je telefonom nogometaš Danijel Pranjić pozivajući i druge građane i organizacije da pomognu ovoj mladoj obitelji.

Na ime oca Marinka Ljubića u Slatinskoj banci d.d. Slatina 2412009-1039990928, otvoren je žiro-račun broj:5337007469 na koji, uz naznaku 'za operaciju', svi koji žele sudjelovati u ovoj humanoj akciji mogu uplatiti svoje novčane priloge.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije