Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao u županiji

Daniel Srb želi bolju suradnju HSP-a i SDP-a u gradu Sisku

\'26.10.2010., Sisak - Za vrijeme svog nedavnog boravka u Sisku predsjednik HSP-a Daniel Srb nije clanstvo upoznao sa pismom koje je uputio predsjedniku SDP-a Zoranu Milanovicu. Photo:Nikola Cutuk/PIX
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.10.2010.
u 17:30

Ponuda za bolju suradnju proistekla je iz pisma koje je čelnik HSP-a uputio središnjici SDP-a u Zagrebu, a sisački su ogranci protiv međusobne koalicije.

Prije nekoliko tjedana predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb predložio je u pismu predsjedništvu SDP-a u Zagrebu da te dvije stranke ostvare bolju suradnju na razini Gradskog vijeća. Srb se pritom pozivao na dobre odnose HSP-a i SDP-a na razini županije, gdje su u vladajućoj koaliciji. Požalio se stoga Srb Zoranu Milanoviću kako takvu suradnju trenutačno ne mogu postići u Sisku, pa bi to trebalo pokušati promijeniti.

Ipak postoji problem

Nije nam poznato je li bilo službenog odgovora na to pismo, a i predsjednici sisačkih ogranaka HSP-a i SDP-a su oprezni.

Čelnik gradskog HSP-a Veljko Novak tvrdi da mu takvo pismo nije poznato, no da je istina da u odnosima sa SDP-om u Sisku postoji određeni problem.

– Ne može biti sa SDP-om i suradnja i nesuradnja u isto vrijeme. Dok smo u Županiji u vrlo dobrim odnosima, na razini Grada ne surađujemo, što je, u najmanju ruku, čudno za odnose ovih dviju stranaka – kaže Novak. On je, dodaje, svjestan da bi vrlo teško moglo doći do suradnje sa sisačkim SDP-om na razini poput one u Županijskoj skupštini, no da nema ništa protiv više razine suradnje u Gradskom vijeću.

I Novak snosi odgovornost

– Pa i do sada je bilo nekih odluka na Vijeću oko kojih smo se složili – ističe Novak. S druge strane, gradski SDP oko ovog je pitanja jasan. Nikakve suradnje neće biti.

– Osim što svjetonazorski SDP nema niti će ikada imati ikakvih dodirnih točaka s HSP-om, odnos ovih dviju stranaka u Sisku je zapečaćen za sva vremena 2005. godine, kada je HSP kupio vjernost dva vijećnika i smijenio demokratski izabranu vlast pregazivši volju birača. Siščani zaboravljaju da je kroza sve ove godine vladavine HDZ-a, tijekom kojih su doveli Grad u ovako teško gospodarsko i socijalno stanje, na vlasti neraskidiva koalicija Dinka Pintarića i Veljka Novaka, stoga obojica snose jednaku odgovornost za katastrofalnu fiskalnu politiku, gradske gubitaše među ustanovama i trgovačkim društvima te neučinkovitu i preglomaznu gradsku upravu – kaže Kristina Ikić Baniček, predsjednica sisačkog SDP-a.

I Veljko Novak i Kristina Ikić Baniček tvrde da pismo, za koje smo dobili potvrdu da je poslano i zaprimljeno u SDP-u, nisu vidjeli, i da ga oni nisu inicirali. Također nas uvjeravaju kako do sada iz središnjica stranaka njima nisu stigle nikakve upute, niti su imali ikakav sastanak o tome.

– Kad bi se u Gradskom vijeću formirala neka koalicija HSP-a i SDP-a to bi značilo da mi moramo izdati nekoga, a do toga u svakom slučaju neće doći – kazuje Veljko Novak, misleći pri tome na koaliciju s HDZ-om koju je HSP U Sisku dogovorio prije 2. kruga izbora za gradonačelnika.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar guten_tag
guten_tag
21:45 26.10.2010.

\"zarađuje\" li još drugarica sekretarica iz sdp-pokret za zapadni balkan svoj kruh sa sedam kora u centru za deminiranje kao \"savjetnica\" ?

KA
Kajgod
15:11 27.10.2010.

Živa smijurija!!! I onda neka netko kaže da ne rade za vlastite interese??? Neprirodne koalicije, kupnje, muljaže, lijevo, desno.... katastrofa!

BA
badabing
12:23 28.10.2010.

HaHaHa Novak od vjernih novinara opet naručio kampanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije