Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM ZA STARIJE

Dani otvorenih vrata 'Dnevnog boravka'

program dnevni boravak (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
30.09.2013.
u 17:38

Program "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" tijekom ovoga tjedna, od 30. rujna do 5. listopada u povodu Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada organizira Dane otvorenih vrata

SLAVONSKI BROD - Program \" Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama\" tijekom ovoga tjedna, od 30. rujna do 5. listopada u povodu Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada organizira Dane otvorenih vrata, koji su započeli danas stručnim skupom o prevenciji institucionalizacije osoba starije životne dobi, a zasigurno će i tijekom idućih dana privući brojne zainteresirane posjetitelje jer su pripremili raznolik i zanimljivim program. Tako već od sutra slavonskobrodske umirovljenike i Brođane koji navrate u prostore boravka u Dobrolinoj ulici očekuje sudjelovanje u kreativnim radionicama i program namijenjen starijim osobama naziva \"Pokrenimo se - volontirajmo\", što ga u suradnji s \"Dnevnim boravkom\" organizira volonterski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri iz Slavonskog Broda kako bi svojim idejama i savjetima pomogao starijim osobama u što kvalitetnijoj organizaciji provođenja slobodnog vremena. Srijeda će biti rezervirana za medicinsko predavanje o osteoporozi, kao i za razgovore u kojima će,oni stariji i iskusniji pokušati svoja bogata kreativna znanja i vještine prenijeti mlađim generacijama ne bi li im pomogli u samozapošljavanju ili pronalaženju budućeg posla. U četvrtak će se umirovljenici natjecati na cjelodnevnom šahovskom turniru, a u petak će im u posjetu doći djeca iz Osnovne škole “Antun Mihanović“ na zajedničko druženje u pričaonici, te dječjoj likovnoj i kreativnoj radionici. Dani otvorenih vrata slavonskobrodskog \"Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama\" završit će u subotu turnirima u pikadu i kuglanju, te ekipnim sportskim aktivnostima u zatvorenom prostoru Sportske dvorane na Vijušu.

Inače, program \"Dnevni boravak\" i druge aktivnosti vezane uz pomoć starijim osobama provodi i sufinancira Grad Slavonski Brod u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a njegov osnovni cilj je što više poboljšati kvalitetu života starijim osobama na području grada i šire. U slavonskobrodskom \"Dnevnom boravku “ svakoga dana boravi tridesetak starijih osoba, a u sklopu Programa organizirana je i dostava 80 toplih obroka u domove korisnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije