Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Danas i do 19 stupnjeva, Vakula: Bit će više razdražljivih, nestrpljivih, pa i bolesnijih

Rijeka: Građani uživaju u sunčanom prijepodnevu na terasama kafića na Korzu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
06.02.2024.
u 08:17

Za gospićku i zagrebačku regiju za danas je izdano žuto upozorenje zbog vjetra koji će puhati do 65 kilometara na sat

Na čak 19 stupnjeva grijat će se pojedini dijelovi Hrvatske danas, a vrijeme će u središnjim i istočnim dijelovima zemlje biti uglavnom sunčano, dok se na Jadranu i područjima uz njega očekuje oblačno vrijeme. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju povremeno s olujnim udarima, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će od 12 do 19 stupnjeva Celzijevih. 

Meteorolog Zoran Vakula za HRT piše da ćemo se na toplinu morati prilagođavati još barem tjedan dana. Osim iznadprosječno visoke temperatura zraka, ponegdje čak i rekordne za ovo doba godine, do kraja ovog tjedna imat ćemo i sve zamjetniju južinu pa se nemojmo iznenaditi bude li oko nas više nego inače razdražljivih, nestrpljivih, pa i bolesnih, piše Vakula. 

I u nastavku tjedna za veljaču iznadprosječno toplo, uz sve izraženiju južinu te i dalje većinom suho i sunčanije u sjevernom kopnenom području, a oblačnije, uz povremenu mjestimičnu, uglavnom slabu kišu, u južnijim krajevima te posebice na Jadranu, ponajviše na sjevernom dijelu. Jugozapadni vjetar i jugo do četvrtka će biti slabi i umjereni, a u petak je sve veća vjerojatnost za često jako jugo, gdjekad na udare i olujno. U nedjelju se pak očekuje obilna kiša. 

VEZANI ČLANCI: 

Za gospićku i zagrebačku regiju za danas je izdano žuto upozorenje zbog vjetra koji će puhati do 65 kilometara na sat.  Zbog iznadprosječne topline, biometeorološke prilike neće biti svugdje povoljne, piše DHMZ. 

– Uz neuobičajeno visoku temperaturu zraka, osobito u unutrašnjosti, biometeorološke prilike neće svima biti posve povoljne. Upozoravamo na prikladnu odjeću. Visoka vlažnost zraka u Lici i Gorskom kotaru, a na sjevernom Jadranu i slaba mjestimična oborina bit će neugodne osobito plućnim i srčanim bolesnicima, meteoropatima će kvariti raspoloženje, a može smanjiti koncentraciju i povećati razdražljivost. I dalje će biometeorološki uvjeti biti ugodniji u Dalmaciji nego na sjevernom Jadranu – napominje DHMZ.

GALERIJA Ovo je jedini dvokatni most u Hrvatskoj i jedini koji na sebi ima kipove

Rijeka: Građani uživaju u sunčanom prijepodnevu na terasama kafića na Korzu
1/14

Komentara 1

LO
Lolita3
09:01 06.02.2024.

Bolje da objasni zašto nam zasijavanjem oblaka zaklanjaju sunce, koje je izvor života'? I tko plaća te avione za svakodnevno, silno zaprašivanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije