Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan učitelja

U proračunu za iduću godinu dodatnih 400 milijuna kuna nastavnicima

Zagreb: Blaženka Divjak i Zoran Bekić govorili o promjenama u visokom obrazovanju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.10.2017.
u 09:23

U povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja ministrica obrazovanja Blaženka Divjak učiteljima proslijedila pismo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u proračunu za sljedeću godinu predložit će dodatnih 400 milijuna kuna za povećanje materijalnih prava svih učitelja.

To je obećanje proslijedila svim zaposlenicima obrazovnog sektora, od učitelja do fakultetskih profesora, čestitajući im odaslanim pismom današnji Svjetski dan učitelja.

– Osim povećanja materijalnih sredstava moramo vratiti i onaj davno izgubljeni društveni status ljudima koji odgajaju našu djecu tako da se uz valoriziranje rada učitelja omogućava dodatno obrazovanje i poboljšanje uvjeta rada. Uz dodatnih 400 milijuna kuna planiramo i mnogobrojne projekte koji će poboljšati uvjete učenja i poučavanja, a osim iz državnoga proračuna financirat će se milijardama kuna iz europskih fondova – napisala je nastavnicima Divjak.

Poruka valoriziranja znanja i zalaganja učiteljima i suradnicima diljem Hrvatske, kaže ministrica, bila je očita u trenutku u kojem je odlučila angažirati ljude stručnih radnih skupina koji su radili na kurikularnim dokumentima.

– Ti su ljudi izdvojili svoje dragocjeno vrijeme da bi pripremili kurikularne dokumente za najvažniju reformu društva – politika kontinuiteta moja je deviza. Svaki daljnji korak bit će dobro promišljen, pripremljen i proveden. U tom procesu računam na vašu potporu i suradnju. Pozivam vas sve, bez obzira na mjesto u kojem poučavate, da kritički promišljate svoju ulogu i široko sagledate moguće pozitivne dosege reforme obrazovanja. Naime, učenici i studenti u Hrvatskoj ne smiju biti zakinuti u odnosu na svoje vršnjake u ostalim državama Europske unije. S druge strane nijedna reforma ne može uspjeti ako se ne provodi u razredu u kojem učitelji zajedno s učenicima istražuju i pronalaze najbolje načine učenja i poučavanja – piše u ministričinu pismu nastavnicima.

Dakako, ministrica Divjak nije propustila napomenuti da naše škole već imaju vrlo kvalitetne nastavnike, čemu u prilog idu mnogobrojni međunarodni uspjesi i medalje naših učenika i studenata u raznim područjima.

– Domoljublje se očituje u ulaganju u kvalitetno obrazovanje. Samo zajedno možemo stvoriti priliku za promjenu i stoga vas pozivam da zajedno gradimo školu za život, a ne za ocjenu – završila je pismo Divjak.

Komentara 1

MU
mulag
10:23 05.10.2017.

svakom po zvaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije