Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoko školstvo

Predstavili katalog e-kolegija, a dio kolegija nedostupan?!

Zagreb: Blaženka Divjak i Zoran Bekić govorili o promjenama u visokom obrazovanju
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
01.10.2017.
u 09:00

Riječ je o sustavu u kojem se nalaze podaci o svim e-kolegijima na fakultetima, ali u trenutku prezentiranja on ne nudi puno mogućnosti

Izrada kataloga e-kolegija, središnjeg mjesta na kojem se nalaze osnovni podaci o svim e-kolegijima koji se predaju i izvode na fakultetima, promjena je koja studente i nastavnike očekuje u visokom obrazovanju. Barem je to tako na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavila ministrica obrazovanja Blaženka Divjak s ravnateljem Srca Zoranom Bekićem poručivši da je kurikularna reforma u sjenu bacila promjene koje se odnose na visoko obrazovanje.

I dok Divjak i Bekić ideji e-kolegija daju punu podršku, prezentirajući je kao mogućnost za unaprjeđenje dostupnosti obrazovanja i otvorenosti obrazovnih sadržaja, u praksi ona, barem u trenutku kada je predstavljena, studentima ali i nastavnicima ne pruža puno mogućnosti. Svakako ne veće, nego iste koje imaju na službenim stranicama fakulteta.

Zagreb: Blaženka Divjak i Zoran Bekić govorili o promjenama u visokom obrazovanju
1/14

Naime, dio e-kolegija za jedne je korisnike zatvoren i do njegova sadržaja ne može se doći. To će se promijeniti, obećavaju i Divjak i Bekić, ne precizirajući kada. I dok su tema trebale biti promjene koje studente tek očekuju, iz Srca su “rezimirali” svoje sustave koje ustanove visokog obrazovanja koriste već desetak godina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije