Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak: Održan prvi sastanak voditelja stručnih radnih skupina

Samo zajedno možemo graditi školu za život, a ne ocjenu," stoji u objavi ministrice Divjak
29. rujna 2017. u 22:02 7 komentara 583 prikaza
Ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj o uvođenju informatike
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je u petak prvi sastanak s voditeljima stručnih skupina za kurikularnu reformu i o tome izvijestila javnost na svome službenom facebook profilu.

Zagreb: Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji "Dan velikih planova" Reforma škola Imamo akcijski plan, ali ne i Posebno stručno povjerenstvo

"Hvala voditeljima stručnih radnih skupina na dolasku na prvi radni sastanak oko kurikularne reforme i upoznavanje. Samo zajedno možemo graditi školu za život, a ne ocjenu," stoji u objavi ministrice Divjak.

Ministrica je na briefingu za novinare 13. rujna u povodu prvih stotinu dana obnašanja te dužnosti izvijestila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozvalo na argumentiranu suradnju sve koji žele sudjelovati u procesu reforme obrazovanja i pridonijeti njezinoj što bržoj i kvalitetnijoj implementaciji, te izvijestila da, do toga dana, poziv nije prihvatilo samo nekoliko članova stručnih radnih skupina koje su već radile na toj reformi.

"Okupljanje stručnih radnih skupina je iskorak. Ono što možete očekivati od mene, mojega tima i Ministarstva je stručnost, entuzijazam, hrabrost i otvorenost za suradnju, da pripremimo ne samo ovaj projekt", izjavila je tada ministrica.

Stručne radne skupine rade na pojedinim područjima kurikularne reforme i čine ih učitelji, nastavnici, odgojitelji, ravnatelji iz odgojno-obrazovnih ustanova, metodičari i stručnjaci s visokoškolskih institucija i znanstvenih instituta.

Blaženka Divjak Blaženka Divjak Tko je ministrica obrazovanja: Praktična vjernica kojoj su strast matematika i knjige škola dossier kurikularna reforma 1066 dana bačenih u vjetar: Istina o obrazovnoj reformi Blaženka Divjak Školstvo Ministrica Divjak: Osigurali smo 400 milijuna kuna više za učitelje
Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom