Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namjerno zapalila travu

Prijavljena za zločin iz mržnje: Djevojka podmetnula požar kod Benkovca

požar
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
24.08.2017.
u 11:12

Za namjerno izazivanje požara na benkovačkom području sumnjiči se 25-godišnjakinja protiv koje je podnesena kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi sa zločinom iz mržnje te je privedena pritvorskom nadzorniku.

Požar u općini Smokvica na Korčuli izazvan je jučer opuškom cigarete, dok je požar na benkovačkom području u nedjelju prouzročilo namjerno paljenje suhe trave, utvrdila je policija, a za izazivanje požara sumnjiče se dvije žene protiv kojih su podnesene kaznene prijave.

Za namjerno izazivanje požara na benkovačkom području sumnjiči se 25-godišnjakinja protiv koje je podnesena kaznena prijava za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u vezi sa zločinom iz mržnje te je privedena pritvorskom nadzorniku, izvijestila je zadarska Policijska uprava. Osumnjičena je da je u nedjelju oko 20 sati, u Brgudu na benkovačkom području, namjerno izazvala požar suhe trave koji se potom proširio na šire benkovačko područje. Požar još nije potpuno ugašen, a materijalna šteta i ukupna opožarena površina bit će naknadno utvrđene.

požar
1/15

Požar koji je u srijedu u jutarnjim satima buknuo na području Smokvice na Korčuli izazvan je opuškom cigarete koji je bacila 66-godišnjakinja, a koji je zbog vjetra zapalio travu i nisko raslinje na zemljištu u privatnom vlasništvu, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Radnik opuškom zapalio požar u  brodogradilištu Nautičkog centra Prgin

Žena je zajedno s jednim muškarcem (76) pokušala ugasiti vatru, no kada su vidjeli da je požar izmakao kontroli, pozvali su vatrogasce. Prilikom gašenja 76-godišnjak je zadobio opekline te je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, policija je protiv 66-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu.   

Požar koji je u subotu ujutro izbio među halama brodogradilišta Nautičkog centra Prgin (NCP) u Šibeniku prouzročio je odbačeni opušak cigarete 27-godišnjeg radnika, koji će biti kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja, doznaje se u šibenskoj policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni radnik u subotu oko 12.26 sati bacio opušak pokraj jednog montažnog objekta unutar brodogradilišta i otišao. Izbio je požar koji je zahvatio taj montažni objekt i dio susjedne zgrade jedne od hale brodogradilišta. Vatra je ugašena petnaestak minuta iza 15 sati, a kolika je materijalna šteta, tek treba utvrditi. Osumnjičeni radnik, koji je u brodogradilištu u subotu boravio kao zaposlenik kooperantske tvrtke koja djeluje unutar NCP-a, predan je nakon kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu.

Požar je počeo uz detonacije

Požar u subotu ujutro u šibenskoj Mandalini počeo je uz detonacije, vjerojatno zbog pucanja metalnih boca za varenje pod tlakom, nakon čega se nad brodogradilištem nadvio oblak gustog crnog dima.

Vatra je zahvatila jedan kontejner i dio hale, ali zahvaljujući munjevitoj reakciji vatrogasaca nije se uspjela proširiti pa je izbjegnuta veća katastrofa, izjavio je nakon požara direktor NCP-a Roko Vuletić i naglasio da je objekt pod videonadzorom, što bi moglo pomoći u utvrđivanju uzroka požara. U šibenskoj policiji danas nisu mogli potvrditi ni demantirati da su pregledom videosnimki otkrili uzrok požara, odnosno vidjeli radnika kako baca čik pokraj hale gdje je planulo. 

Komentara 113

DU
Deleted user
11:30 24.08.2017.

Teroristi!? Politički korektno je reći nespretni, maloumni, bolesni ljudi, ali nikako se ne smije izjasniti da su to srpski teroristi kojima je Pupi poslao poruku preko svojega glasila Novosti, „Lijepa naša, lijepo gori“ a glasilo hrvatski narod plaća, izdašno, izdašno!! Feralovci su opet na našoj grbači. Do kada?????? Do kada, Plenkoviću?

NE
Nemanadimak
11:21 24.08.2017.

ovi ce spaliti cijelu zemlju a nasa vlast ce poslat zahvalnicu pupovcu i srbima.

DU
Deleted user
11:46 24.08.2017.

91. su pucali iz ljubavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije