Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODbor za imenovanja

Dalija Orešković predložena za predsjednicu Povjerenstva, evo tko su mogući članovi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
09.02.2018.
u 10:13

Aktualnom sazivu mandat ističe u nedjelju, a Sabor bi novi saziv među predloženim kandidatima tajnim glasovanjem trebao izabrati u idući petak

Saborski odbor za izbor i imenovanja konačno je jutros utvrdio listu kandidata za novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koju predlaže Saboru na glasovanje.

Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković, a za članove Tončica Božić, Davor Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Nataša Novaković, Tatijana Vučetić, Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

Aktualnom sazivu mandat ističe u nedjelju, a Sabor bi novi saziv među predloženim kandidatima tajnim glasovanjem trebao izabrati u idući petak. Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, Odbor bi Saboru na glasovanje "u pravilu trebao ponuditi listu od dvostruko više kandidata" nego što ih se bira, dakle, minimalno po dva kandidata za predsjednika te osam kandidata za članove, objasnio je predsjednik Odbora Ante Sanader. SDP-ov Arsen Bauk rekao je pak kako on to "u pravilu" tumači i kao mogućnost da se predloži točno onoliko kandidata koliko ih se i bira – pet – pa je predložio da to i naprave kako bi imali garanciju da će biti izabrani oni za koje su se dogovorili.

– Ne bismo si mi u Odboru smjeli dati za pravo da umjesto Sabora odlučujemo o kandidatima, korektno im je dati što veći broj kandidata da mogu birati – kazao je Sanader.

HDZ zato, dodaje, predlaže za predsjednicu Daliju Orešković i Natašu Novaković, a za članove Tončicu Božić, Davora Ivanjeka (u postojećem je sazivu Povjerenstva), Aleksandru Ileković Jozić, Natašu Novaković i Tatijanu Vučetić (u postojećem je sazivu Povjerenstva), dok su SDP-ovci predložili da se na listu još uvrste Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

Kad se glasovalo pojedinačno o kandidatima, SDP-ovci su bili suzdržani oko svih HDZ-ovih kandidata osim Dalije Orešković i Aleksandre Ileković Jozić.

Pogledajte i zanimljive trenutke iz saborske rasprave o arhivskoj građi:

1/34

Komentara 35

SX
sudbina x
10:30 09.02.2018.

Kao i u prošloj SDP vladi i ovdje ima 80% srba...

DI
dirižabl
10:26 09.02.2018.

Dragan ZElić i Duje Prkut, vedete iz gonga...ispaltilo se navijanje i strančarenje...smješi se 15 tisućica....a građani osjećaju potrebu za povraćanjem

ST
stric5
10:24 09.02.2018.

....da zelić i prkut ... ka mulci se uhljebili na 15 000 kuna kroz gong , bez dana radnog staža ... sada ih partija uguzuje dalje i dublje ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije