Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupila 120 dionica podravke

Dalić o Agrokoru: 'To je primjer da se možemo nositi s ekonomskim teškoćama'

Martina Dalić potvrđena za novu predsjednicu Uprave Podravke
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
17.06.2021.
u 21:41

Prije mjesec dana smo s isplatom plaće za svibanj napravili korekcije, povećali plaće. Kod nas nema radnika koji ima plaću manju od minimalne plaće, kazala je

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić osvrnula se na poslovanje jedne od najvećih prehrambenih tvrtki u jugoistočnoj Europi te ustvrdila kako u ovom trenutku Podravka ostvaruje vrlo dobre poslovne rezultate.

- Cilj je da budemo još prisutniji na izvoznim tržištima, a da unutar tvrtke budemo učinkovitije organizirani, rekla je za Dnevnik HTV-a. Na razini tvrtke kaže da je cilj da budu još bolji, a dodaje da su povećane plaće radnicima. 

- Prije mjesec dana smo s isplatom plaće za svibanj napravili korekcije, povećali plaće. Kod nas nema radnika koji ima plaću manju od minimalne plaće, dodaje. Kada je riječ o državnom udjelu u Podravci, država ima oko četvrtine dionica.

- Menadžment i Uprava nemaju razgovore ni s kim o promjeni vlasničke strukture. Sadašnja vlasnička struktura je u stvari izvrstan oslonac za rast i razvoj tvrtke, ističe Dalić dodajući kako je dionice Podravke porasla 20-ak posto u posljednjih nekoliko mjeseci. Otkrila je kako je i ona sama kupila 120 dionica. 

- Htjela sam poslati signal da sve ide u dobrom smjeru. Rezultati bi u narednom razdoblju trebali biti još bolji, rekla je. Govoreći o utjecaju pandemije na prehrambenu industriju, Dalić ističe da je zapravo došlo do pozitivnog šoka

- Potražnja za hranom i za farmaceutikom, jer Belupo je dio naše grupe, bila je jako dobra. Taj pozitivan trend nam daje snagu za razmišljanja o širenju na bogatija i potentnija tržišta. Akvizicije su zapravo dio snaženja naše prisutnosti na području srednje i zapadne Europe, objašnjava Dalić.

Kako navodi, vjeruje da bi Hrvatska mogla izaći iz krize već sljedeće godine. - Vjerujem da je to moguće. Oporavak od šoka je počeo. Ono što bih željela i što mislim da bi bilo dobro za RH, da se pad ne samo nadoknadi, već da se ovo iskoristi za ubrzanje rasta te da to iskoristimo za rješavanje problema koje imamo na tom području, rekla je.

Komentirala je i konkurentnost te podatak da je Hrvatska na ljestvici 59. od 64 promatrane države. 

- Pa to je stanje koje traje već dulje vrijeme. Već smo i u javnim forumima i različitim raspravama sve rekli. Postoji potreba za bržim i intenzivnijim reformama. Ne postoji realan razlog da budemo posljednji ili predzadnji na ljestvici zemalja EU-a. Osvrnula se i na situaciju s Agrokorom.

- Ono što danas imamo jest Fortenova, koja je odličan partner Podravke. Taj proces je uspio, pokazali smo da se možemo nositi i s najsloženijim ekonomskim problemima. Proračun nije ništa platio, nisu ostali repovi za državu. To je primjer gdje se vidi da se možemo nositi s ekonomskim teškoćama te ponavljam da ne postoji ni jedan razlog da budemo ovako nisko na ljestvici konkurentnosti, kazala je. 

Na pitanje bi li ikada više participirala u izvršnoj vlasti, kaže da je ona osoba koja je orijentirana na rezultat i na rješavanje problema. - U ovom trenutku političko okruženje za mene nije toliko konkretno, zaključuje Dalić u Dnevniku HTV-a. 

Komentara 9

DU
Deleted user
22:49 17.06.2021.

Omiljena ko Marijan Hanžeković!

IC
ICCO
22:23 17.06.2021.

Dobila bi posao u realnom sektoru NIKAD, a osobito bez ikakvog top upravljačkog iskustva u zahtjwvnoh grupi Podravka. Zanimljivo da je nitko 2 god nije nigdje trazio dok je partner plenki nije uhljebio ali brutalno bezobrazno.

DU
Deleted user
22:34 17.06.2021.

Ovo je jedini ekonomski primjer u svijetu da drzava na nezakonit nacin predaje najvecu kompaniju u ruke strancima rusima po bagatelnoj vrijednosti i pritom su skupo naplatili svoje privatne usluge...imovinu agrokora su umanjili za 30 miljirdi kn...fortenova je vec sadd suplja prica...a podravka ide u prodaju ali samo komu rusi su najblizi tom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije