Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

‘Dalić i Ramljak trebali su otići prije jedanaest mjeseci kad je počeo roll-up’

Fižulić spominje tri scenarija, pa i taj da krenu predstečajne nagodbe i stečaj. Pita što će biti sa savjetnicima
14. svibnja 2018. u 17:13 14 komentara 2365 prikaza
Goranko Fižulić
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Plenković je morao žrtvovati Martinu Dalić jer je cijela priča došla do vrata njegova ureda. Mi sad razgovaramo o nečemu što se dogodilo prije jedanaest mjeseci, i Martina Dalić i Ante Ramljak trebali su otići u vrijeme roll-up kredita, komentira poduzetnik Goranko Fižulić koji je prvi upozorio na sve nelogičnosti vezane uz kreditiranje kompanije pod prinudnom upravom.

Plenković, Dalić i Grabar Kitarović REAKCIJA Predsjednica: Ostavka Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin

Ostavka Martine Dalić imat će utjecaja i na sam proces nagodbe, a ni Fižulić nije siguran što će se dalje događati s Agrokorom te opisuje tri moguća scenarija. Jedan je da se nagodba provede u planiranome roku i da premijer uvjeri aktere da je sve što se radilo bilo ispravno uz male greške u koracima. Drugi je da se produlji rok za nagodbu do kraja godine, a kao treća mogućnost da se sve vrati pod okrilje sudova, odnosno da se provedu predstečajne nagodbe ili pak stečaj, komentira Fižulić.

Sporni izvršitelji

Također postavlja se pitanje i što će biti sa savjetnicima koji su uključeni u cijelu priču i koji su ostali raditi i nakon što se povukao Ante Ramljak.

– Oni su ostali izvršitelji nečega što je najspornije u cijelome procesu – kaže Fižulić te objašnjava da su unutar roll-up kredita osnovni problem jamstva koja su dala društva kćeri za koje nije bilo protučinidbe. Fižulić ponavlja da premijer nije ni blizu toga da može reći kako država neće imati financijskih obveza jer će većina nezadovoljnih vjerovnika pokušati od države naplatiti štetu sudskim putem.

Da nagodba ne ide prema planu, pokazuje i to što se još nije formiralo stalno vjerovničko vijeće pa će se vjerojatno ići na produljenje roka za nagodbu do kraja godine. Ostavka M. Dalić za premijera Plenkovića tek je mali predah.  

Goranko Fižulić
1 / 10
Božo Petrov AFERA HOTMAIL Petrov: Podnesena ostavka Dalić govori sama po sebi Ivica Todorić NOVI BLOG Ivica Todorić o ostavci Martine Dalić: Plenkoviću, ti si na potezu Martina Dalić 'NISAM JA IZAZVALA SLOM' Martina Dalić: Osobno nisam učinila ništa krivo, nemoralno ili nezakonito
Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • cvikcange:

    Goranko je "vrhunski stručnjak". A tek žena mu. Iiii-ju-ju

  • DarkLord:

    Javio nam se Goranko. Isuse Kriste.

  • droza:

    Evo ga! Pametnjajović koji je uspio u svom životu satrati dvije perspektivne tvrtke.. Nisam ni mislio da će ovo sve proći bez njegove "stručne" analize..