Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo u Đurđenovcu

Dalibor nazvao brata pa mu rekao: Netko je ubio oca

Đurđenovac: Obiteljska kuća u kojoj je pronađeno tijelo starijeg muškarca
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
19.02.2019.
u 18:50

Policija istražuje uzrok tragedije koja je u nedjelju potresla Đurđenovac nadomak Našica kada je ubijen Drago Mezak, a priveden njegov sin

Što je nagnalo Dalibora Mezaka (39) iz Đurđenovca da digne ruku na vlastita oca Dragu (66) i oduzme mu život, još uvijek je nepoznanica.

Zločin se, podsjetimo, dogodio u njihovoj obiteljskoj kući u Ulici Ivana Gundulića 131 u malom mjestu nadomak Našica, gdje su otac i sin zajedno živjeli. Pokojnikov stariji sin Tomislav, kao i jedan susjed, u nedjelju dopodne zatekli su jeziv prizor – Drago je ležao potrbuške na kauču u dnevnom boravku i bio je pokriven dekom, a glava mu je bila smrskana. Usmrćen je, pokazao je očevid, udarcem tupim predmetom u glavu.

Zdravstvene tegobe

– U nedjelju iza 10 sati pronađen je mrtav 66-godišnjak u kući, s tragovima koji upućuju na nasilnu smrt. Obavljen je očevid. Uhićen je 39-godišnjak, zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela. Tijelo je odvezeno na obdukciju, a osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku – izvijestio je jučer Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Đurđenovac: Obiteljska kuća u kojoj je pronađeno tijelo starijeg muškarca
1/9

Dalibor otprije nije bio poznat policiji, niti je na toj adresi, doznajemo, bilo postupanja zbog eventualnog nasilja u obitelji. No, riječ je, kako govore mještani, o osobi s određenim zdravstvenim tegobama, zbog kojih je, kažu, završio samo osnovnu školu. Nije se ženio, nije zaposlen, otac mu je bio skrbnik, a zbog svoga je stanja primao određenu novčanu naknadu.

– Dalibor je bio previše zatvoren, samo je radio, slabo se i s kime družio. Njegov otac držao je koze, kokoši i piliće pa ih je hranio, kosio je oko kuće... Puno je verzija o tome što se dogodilo, ali navodno je Drago umro još iza ponoći, iako je nađen tek u nedjelju oko 10 sati. Teško nam je i nagađati što se u Daliborovoj glavi odigralo – ispričali su nam mještani.

U dvorištu gledao očevid

Dalibor ima brata Tomislava koji sa svojom obitelji živi u Markovcu Našičkom, a često ih je posjećivao u Đurđenovcu. No, on je, vidno uzrujan, odbio govoriti o tragediji koja ih je zadesila. Upravo je njega, pak, Dalibor i nazvao u nedjelju ujutro i rekao kako im je “netko ubio oca”. Brat je dojurio u Đurđenovac, u društvu šogora, a oni su pozvali i Hitnu pomoć te policiju. Dok je policija odrađivala očevid, Dalibor je s bratom stajao u dvorištu, tvrde susjedi. Uhićen je nekoliko sati kasnije, pod sumnjom da je udarcem tupim predmetom u glavu ubio oca.

– Nikada nismo primijetili kako među njima ima bilo kakvih problema. Drago je, doduše, volio popiti, ali nije imao neprijatelja. Bio je godinama u mirovini. Živio je sam sa sinom, otkako mu je prije pet godina supruga umrla od karcinoma – ispričali su susjedi nakon zločina.

>> Očevid na mjestu zločina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije