Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj sanader

Dado Topić tvrdi: Vidaković je bio uspješan i pošten

Drago Vidaković
Pixsell
12.11.2011.
u 08:53

Sredinom ove godine Vidaković je osumnjičen da je s bivšim kolegama lažnim računima oštetio tvrtku za 18 milijuna kuna.

Poslovna karijera Drage Vidakovića vezana je za Hypo Leasing, osnovan 1994. godine, koji je Vidaković stvarao iz Gajeve ulice i vreća za spavanje. U 14 godina vodstva “pod čvrstom rukom”, kako opisuju njegovo vodstvo bivši suradnici, stvorio je vodeće leasing društvo u zemlji.

Nakon smjene pošlo loše

Smjenama u Leasing holdingu, na čije čelo dolazi Božo Špan, smijenjen je 2008. i Vidaković, nakon čega društvo bilježi stalni pad udjela na tržištu. I to zato što nova uprava nije htjela prihvatiti način poslovanja koji je prakticirao Vidaković.

Zaposlenici, primjerice, više nisu smjeli ni na team building, kako je bilo u Vidakovićevo vrijeme. Navodno, Špan zbog nečega nije volio Vidakovića, ali je postavljanjem nove uprave bio stručnjak za uništenje tvrtke, kažu nam sugovornici.

Plaćao lažne račune

Nakon smjenjivanja, za Vidakovića počinje crna epizoda života, iako se htio povući u glazbene vode, u kojima je stalno bio aktivan. To je i učinio i preselio se u zemlju svojih snova – SAD.

No, sredinom ove godine osumnjičen je da je s bivšim kolegama iz tvrtke plaćao lažne račune tijekom 2007. i 2008. i time oštetio tvrtku za 18 milijuna kuna. Pita li se bilo koga, u takvo što ne može povjerovati, a među njima je i njegov glazbeni kolega Dado Topić s kojim je prije nekoliko godina nastupio na Eurosongu.

– Drago je na sve ostavio dobar dojam. Fin momak koji svima želi pomoći. U glazbenim ga krugovima respektiraju jer je uspješan i pošten – rekao je Topić.

Poslovni znanci tvrde isto te napominju da je uvijek imao veću strast prema prodaji nego prema računovodstvu.

Komentara 14

DU
Deleted user
09:04 12.11.2011.

Nevjerojatna galerija likova koji izigravaju poštenjake. Topića nalemala vlastita rodbina ispred sudnice jer je pokušao prisvojiti njihovu kuću u koju su ga pustili nakon žalopojke da mu zajedno s djecom kiša pada za vrat. Ovom čelniku Hypo LK su pak novinari dokazali da je oštetio tvrtku na niz načina, između ostalog dajući u leasing jahte/jedrilice koje su titularno bilo opremljene i ovim i onim (navigacijska oprema, luksuzni detalji) - u gruboj stvarnosti se radilo tek o bazičnim verzijama (goli osnovni modeli), a razliku u cijeni koštanja su naplatili štedišama Hypo čija je sestrinska tvrtka HLK. Zato je i smijenjen i tužen! Topić traži srbijansko državljanstvo trenutno jer mu je \"prevruće\" u Dalmaciji zbog niza sukoba oko imovine... Koje face! Ak je do svedokov, krava je naša!

MD
mara-danda
10:22 12.11.2011.

dado topic..stara postenjacina... tko ima njega za prijatelja ne treba mu neprijatelj

Avatar Mater
Mater
09:15 12.11.2011.

Topić o Vidakoviću? Pa to je kao da ste pitali moju suprugu o nogometu... Dajte sutra mišljenje Jure Stublića o Boži Prki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije