Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pregovori

Dačić: Srbi neće polagati zakletvu kosovskoj državi

ivica dacic
Marko Mrkonjic/PIXSELL
24.07.2013.
u 20:29

Na dnevnom redu njihova sastanka u Bruxellesu bile su teme normalizacije telekomunikacijskog prometa i energetike

– Dogovorili smo da se za srpske pripadnike Kosovske policije izbjegne zakletva. Oni neće polagati zakletvu kosovskoj državi – rekao je premijer Srbije Ivica Dačić danas kasno poslijepodne u Bruxellesu nakon 14. runde dijaloga s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem.

Na dnevnom redu njihova sastanka u Bruxellesu bile su teme normalizacije telekomunikacijskog prometa i energetike, o čemu nije postignut konačan dogovor, a razgovaralo se i o tome kako primijeniti točku 7. travanjskog sporazuma Dačić-Thaci koja govori da će svi srpski policajci na sjeveru Kosova biti integrirani u okvir jedne, zajedničke Kosovske policije.

Razgovaralo se i o održavanju lokalnih izbora na Kosovu 3. studenog. To bi trebali biti prvi izbori na Kosovu u kojima sudjeluju i Srbi sa sjevera koji Kosovo dosad nisu priznavali, ali kojima je sudjelovanje na izborima 3. studenog sada jedina stvarna mogućnost ako žele imati svoju Zajednicu srpskih općina, dogovorenu sporazumom Dačić-Thaci iz travnja.

– Otklonjene su sve bojazni koje smo imali: da nećemo dopustiti da se kroz dijalog i sudjelovanje Srba na izborima potvrdi, kako oni kažu, kosovska državnost – rekao je nakon sastanka Dačić.

Premijer Thaci izjavio je kako je Kosovo završilo prijedlog zakona o amnestiji, također jednog od ključnih uvjeta za primjenu sporazuma iz travnja.

>> Dačić i Thaci pozvani u Bruxelles na sastanak o sporazumu

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije