Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. svibnja

Dačić i Thaci pozvani u Bruxelles na sastanak o sporazumu

'Serbian Prime Minister Ivica Dacic arrives at NATO headquarters after meeting Kosovo's Prime Minister Hashim Thaci (not pictured) and European Union foreign policy chief Catherine Ashton (not pictur
Reuters
15.05.2013.
u 07:36

Visoka predstavnica EU Catherine Ashton pozvala je premijere Srbije i Kosova na sastanak

Visoka predstavnica EU Catherine Ashton pozvala je premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hashima Thacija u Bruxelles 21. svibnja na sastanak o provođenju sporazuma, javljaju mediji u Srbiji.

- Pozvala sam premijera Dačića i Thacija na sastanak sljedećeg tjedna, 21. svibnja u Bruxelles, kako bi razgovarali o zajedničkim koracima koje oni moraju poduzeti u provođenju travanjskog sporazuma. Brzo provođenje sporazuma je od ključnog značaja i zaista se radujem što ću o tom pitanju razgovarati s dvojicom premijera - navodi se u priopćenju koje je novinarima proslijedila glasnogovornica visoke predstavnice EU, Maja Kocijančič.

Mediji u Srbiji podsjećaju kako su nakon parafiranja sporazuma, dva sastanka radnih grupa za provođenje sporazuma propala, a dvije strane su se međusobno optuživale za neuspjeh tih razgovora. Srbi sa sjevera Kosova već prije parafiranja najavljuju kako sporazum neće priznati niti ga primjenjivati, dapače, radit će sve kako se ne bi proveo jer, kako kažu, nikada neće pristati na legitimnost Ustava Kosova na sjeveru Kosova koji se spominje u sporazuma.

>>Kosovski Srbi: Ponor je još veći nakon Vučićevog posjeta Kosovu

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije