Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Đaci najčešće markiraju zbog kave s prijateljima

kava
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.11.2013.
u 22:54

Drugi razlog za markiranje, koji je navelo čak 22 posto učenika, jest nepripremljenost za planirani ispit

Učenici najčešće markiraju zbog kave s prijateljima, pokazalo je istraživanje koje je proveo EduCentar na 300 sudionika tijekom studenog. Čak 36 posto učenika priznalo je da “zbog dosadne nastave” radije ode na kavu s prijateljima.

– Kartala se bela, a fizika je oduvijek dosadna – objasnili su zašto su najčešće zaradili neopravdan sat.

Drugi je razlog strah od ispita – 22 posto ispitanika markiralo je jer se nisu pripremili za ispit, a 16 posto nije došlo na sat jer se bojalo usmenog ispita. –Lakše je markirati nego ispravljati jedinicu – objasnili su i dodali da ne vole slušati prodike nastavnika u slučajevima kad se ne pripreme za usmeni ispit. Ističu i da su imali profesora “koji je previše tražio a da im nije prenosio ništa znanja”. Profesor i njegov način predavanja izgovor su za 13 posto markiranata.

– Znala sam da neću propustiti ništa bitno. Ionako sam učila iz knjiga, a ne iz bilješki – objasnila je jedna ispitanica, a drugi je ispitanik kazao da su “predavanja bila neučinkovita pa nije imalo smisla ići na njih”. Zanimljivo je također da je 10 posto ispitanih priznalo da se za markiranje odlučilo jer nisu postojale sankcije za to pa se nisu osjećali obveznima doći na sat. I na kraju tri posto ih kao razlog za markiranje navodi činjenicu da nisu voljeli predmet na koji nisu došli. Iako je kava glavni izgovor, ipak zabrinjava zaključak da se iza svih navedenih razloga krije neadekvatna i dosadna nastava.

>>Izostanak iz škole moguć je 
i zbog skijanja

Komentara 1

KA
kavasahladnim
09:09 28.11.2013.

kad sam ja išao u školu rijetko se markiralo, a još rijeđe zbog ispita, većinom je to bilo zbog dobrog društva i kavesahladnim (pelinkovcem)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije