Kirurška likvidacija

Cvetka Simića ubili hicem pa raskomadali

lubanja (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
02.04.2011.
u 11:03

Vještačenja ukazuju da je riječ o Preletaču, a preciznu potvrdu će dati DNA-analiza

Ljudska lubanja pronađena uz potok Črnomerec, nedaleko ŠRC Mladost na Jarunu, kako stvari trenutačno stoje, doista bi mogla biti ostatak izmasakriranog tijela Cvetka Simića, srbijanskog mafijaša, kojem se lani u veljači izgubio svaki trag u Zagrebu. U rukavcu zagrebačkog jezera poslije je pronađen torzo, a u obližnjem šipražju i ekstremiteti. Koliko je poznato, na lubanji prevezenoj na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati uočeni su tragovi ozljeda, a policija o svemu još uvijek šuti jer čeka konačni rezultat DNA-analize.

Ona bi, naime, trebala biti napravljena do početka sljedećeg tjedna. Ozljeda o kojoj je riječ jest rupa u lubanji od hica iz pištolja pa je za pretpostaviti da je Simić ubijen pa tek zatim raskomadan. Neslužbeno se može čuti da vještaci i policija ozbiljno sumnjaju da lubanja doista pripada dekapitiranom kriminalcu. Simićeva smrt, godinu dana nakon njegove likvidacije, još je uvijek velika nepoznanica hrvatskoj, ali i srbijanskoj javnosti.

Simić, pripadnik zemunskoga klana, čest gost u našoj metropoli koji je volio zalaziti u razvikane lokale te družiti se s jet-setom, obitelji se zadnji put javio iz Zagreba, gdje je stigao u unajmljenom mercedesu iz Njemačke.

Automobil bez registarskih oznaka i šasije ubrzo je pronađen potpuno spaljen uz nasip na Savskoj Opatovini, a u njemu nije bilo moguće pronaći nikakve tragove. Simićevo unakaženo tijelo nakon nekoliko dana “isplivalo” je na Jarunu, a policije dviju zemalja započele su istragu. Navodno su zagrebački istražitelji odmah znali o kome je riječ s obzirom na to da su od srbijanskih kolega bili obaviješteni kako je u Beogradu prijavljen Simićev nestanak. Iako se nagađalo da je Simićeva likvidacija povezana s međunarodnom akcijom “Balkanski ratnik”, usmjerenom na razbijanje lanca krijumčara kokaina iz Južne Amerike, ali i nestankom veće količine novca iz Slovenije od prodaje kokaina, policija ovu zanimljivu priču nikada nije potvrdila, ali ni opovrgnula.

>>Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem listu

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:08 02.04.2011.

Auto bez šasije mogu pronaći samo novinari izuzetno pametni i visokog IQ-a.

ST
standup
11:45 02.04.2011.

..serbska-posla...

MI
Milkica
11:41 02.04.2011.

\"Razvikani lokali\", \"jet-set\"... zbljuvat ću se. Cijeli je članak smeće. Zašto stalno kujete kriminalce u zvijezde. Fućka mi se za takve tipove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije