Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba u tijeku

Curavić o skandalu na Malti: Oporba je optužila vladu da pere financijska sredstva kroz Bijelu zastavu

Kristijan Curavić
Foto: Večernji TV
1/4
08.07.2021.
u 14:15

Kad se krene raditi na tako visokoj razini i kada su tako velika financijska sredstva u pitanju, onda tu dolazi do sukoba interesa, poručio je pokretač svjetske inicijative ekološke održivosti

Pokretač svjetske inicijative ekološke održivosti Kristijan Curavić gostovao je u emisiji Večernjeg lista gdje se osvrnuo na skandal u Malti vezan uz njega i njegov projekt. 

U Malti su, naime, uz podršku tamošnje vlade, krenuli u certifikaciju kompletnog obalnog pojasa.

- Oni su trebali biti prva mediteranska zemlja koja ima certificiran cijeli obalni pojas i onda bi nakon toga pokrenuli rebranding zemlje, kazao je te objasnio kako su zanemarili neke pokazatelje poput funkcioniranja oporbenih stranaka u drugim zemljama. Do toga je, kako kaže, došlo zbog njegovog političkog neiskustva. 

- Nakon dodjela bijelih zastava, oporbena stranka krenula je optuživati, ne nas osobno, nego vladu da pere financijska sredstva kroz Bijelu zastavu. Tu se radilo o velikim financijskim sredstvima koje je korporativni sektor ulagao uz potporu vlade. Oko 3, 4 milijuna eura bez licenci i onda je vlada trebala nastaviti financirati. Pošto je to bio mali privatni portal oporbene stranke, ja nisam adekvatno reagirao tako da je afera završili da smo se mi povukli iz Malte, kazao je te napomenuo kako će se u budućnosti nastaviti s certificiranjem. 

- Sada imamo puno bolju zaštitu da se takve stvari ne događaju. Kad se krene raditi na tako visokoj razini i kada su tako velika financijska sredstva u pitanju, onda tu dolazi do sukoba interesa. Ne samo na političkoj sceni nego i unutar organizacija i udruga koje djeluju u toj zemlji, kazao je Curavić te pojasnio kako su neke udruge ostale zakinute što se tiče financijskih sredstava te je zbog toga nastao problem. 

- Tužba je u tijeku, morali smo naučiti na teži način na kojoj razini funkcioniramo i kako se moramo zaštititi, zaključio je. 

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije