Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Alkarski vojvoda prijavljen zbog obiteljskog nasilja: 'Nije se dogodilo ništa strašno'

Kako od dobro obaviještenih izvora iz splitske policije doznaje Večernji list, svemu je prethodila žestoka verbalna svađa između Ramljaka i supruge, pri čemu je alkarski vojvoda galamio i vrijeđao suprugu.
08. srpnja 2021. u 12:59 128 komentara 40040 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Alkarskog vojvodu Boška Ramljaka 15. lipnja prijavila je splitska policija zbog prekršaja koji se odnosi na nasilje u obitelji.

Kako od dobro obaviještenih izvora iz splitske policije doznaje Večernji list, svemu je prethodila žestoka verbalna svađa između Ramljaka i supruge, pri čemu je alkarski vojvoda galamio i vrijeđao suprugu.

Ivan Zorica, najstariji zivuci slavodobitnik Alke Ivan Zorica Najstariji sam živući slavodobitnik Alke, a proslavu pobjede pamtim najviše po tome što je Boris Dvornik pjevao ‘Nadalinu’

U prepirku se zatim uključila i njihova 20-godišnja kći koja je svađu pokušala neutralizirati te je ocu uzela mobitel nakon čega ju je on fizički odgurnuo. Nepoznato je tko je pozvao policiju, ali doznali smo kako su službenici podnijeli optužni prijedlog protiv Ramljaka i njegove kći zbog počinjenja nasilja u obitelji opisanog u Prekršajnom zakonu.

Ramljakova supruga u ovom je slučaju tretirana kao žrtva.

O cijelom slučaju za Večernji list kratko se oglasio i Ramljak.

Ovo su smicaliceneprijatelji mi žele zlo pa su se javili medijima. U mojoj se kući nije dogodilo ništa što se ne događa u drugim obiteljima. Da, dogodilo se to što spominjete, ne bježim od istine. Nisam bježao ni od Domovinskog rata, a Alka je moj smisao života i uvijek ću se za nju boriti i afirmirati je – poručio je.

Podsjetimo, sinjska Alka održava se 8. kolovoza i ostaje vidjeti hoće li se na Ramljaka primijeniti inače stroge i restriktivne alkarske odredbe propisane internim statutima, a koje od sudionika Alke zahtijevaju iznimnu čast i ugled, što podrazumijeva i izostanak problema sa zakonom.

UMALO TRAGEDIJA [FOTO] Detalji pomorske nesreće kod Splita: Na gumenjaku je bilo 12 mladih turista, jedna djevojka teško ozlijeđena

Inače, Vojvoda izdaje svečanu zapovijed o održavanju Alke, rukovodi svim pripremama za Alku, odlučuje o izboru alkara i momaka koji će sudjelovati u Alki, bira i određuje između alkara svog ađutanta, barjaktara i pratioce barjaktaru, određuje vrijeme početka priprema alkara i momaka za Alku, naređuje početak svake trke, osobno je odgovoran za rad i ponašanje alkara i momaka i za uspjeh Alke. Alkarski vojvoda može izreći društvene mjere alkarima i momcima za vrijeme alkarskih prova i to: ukor, isključenje iz prova i isključenje iz Alke.

Prije početka Alke vojvoda drži prigodan govor, a po završetku Alke proglašava slavodobitnika. Vojvoda proglašava dobitnika Bare i dobitnika Čoje.

Navijači
ZA DLAKU IZBJEGNUtA trAGEDIJA
Stravična scena: Urušila se tribina s navijačima, nogometaši se hvatali za glavu
Gorenje
Održavanje rublja
Mirisali su majice ispitanika nakon sat vremena intenzivnog treninga: Majice zapečatili u plastične vrećice kako miris ne bi isplahnuo
 • Grandstar:

  Mozda mu supruga ljubomorna na njegovog MOMKA

 • Avatar Večernje žutilo
  Večernje žutilo:

  Sigurno se supruga pozvala na Istambulsku konvenciju i potaknula temu raspodjele kućnih poslova...

 • Avatar Hrvatski domobran
  Hrvatski domobran:

  U Americi i Kanadi sve više muškaraca ne želi stupati u brak niti živjeti zajedno sa ženom pod istim krovom zbog opasnosti da ih se lažno ne optuži za nasilje. Ovo je dvosjekli mač. To bi entuzijasti trebali imati na umu.