Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bio sam u remetincu, ali optužbe su odbačene'

Crnoja: Želim ondje izgraditi kuću, zato sam prijavljen na toj adresi. Gradonačelnik Samobora: Moguć i raskid ugovora za to zemljište

crnoja
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
26.01.2016.
u 22:58

Na upit zašto je prijavljen na adresi u Samoboru ako tamo ne živi te je li to učinio kako bi izbjegao plaćanje prireza, Crnoja je kazao kako su to obične insinuacije

Gostujući u Dnevniku HTV-a, ministar branitelja Mijo Crnoja objasnio je razloge zbog kojih je prijavljen u Samoboru te zbog čega nije započeo građenje kuće iako je za to imao rok od tri godine.

– Imam sudsko rješenje Općinskog suda u Samoboru u kojem je otklonjena zabilježba od tri godine. Rok je produljen za još deset godina. To rješenje govori da sam ja vlasnik 1/1 i da mogu s tim zemljištem što god hoću – kazao je Crnoja. Dodao je i da je trenutačno u fazi ishođenja građevinske dozvole te da ni u kojem slučaju nije odustao od građenja obiteljske kuće na tom zemljištu. 

Na upit zašto je prijavljen na adresi u Samoboru ako tamo ne živi te je li to učinio kako bi izbjegao plaćanje prireza, Crnoja je kazao kako su to obične insinuacije. 

– To je otvoren napad na mene i na novu hrvatsku vladu. Da se spuštam na te grane da zbog prireza prijavljujem ovdje prebivalište. Razlog tome je to što želim biti prijavljen na toj adresi na kojoj sam prijavljen od 13. studenog 2013. godine. Želim tamo izgraditi kuću i to sam učinio samo iz administrativnih razloga – kazao je Crnoja i dodao kako je spreman podmiriti dug koji je od 2013. nastao gradu Zagrebu. Ako bude potrebno, spreman je i svoj mandat staviti na raspolaganje

– Spreman sam na sve sankcije koje od mene zatraže premijer Orešković i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko – kazao je ministar branitelja koji smatra da se ovom hajkom na njega samo želi ugroziti suradnja Mosta i Domoljubne koalicije. 

Optužbe da je nasilnik ministar branitelja je demantirao.

 - Optužbe protiv mene su odbačene. Da, bio sam u Remetincu zbog tučnjave. Napali su me kao službenu osobu, napala su me dva vozača. Dobio sam rješenje da mi se isplati odšteta u iznosu od 800 kuna zbog neutemeljenog uhićenja- kazao je Crnoja pokazujući presudu kojom je oslobođen optužbi

Gradonačelnik Samobora demantira produljenje roka za gradnju

Aferu ministra Crnoje u Dnevniku 3 komentirao je i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak. Beljak je potvrdio da je grad Samobor Crnoji uvjetno darovao zemljište jer, kako kaže, grad uvijek nastoji pomoći braniteljima. 

Izjavu ministra Crnoje da je prvotni rok od tri godine za gradnju kuće produžen za još deset godina kako bi ishodio sve potrebne dozvole, Beljak je demantirao.

- Ako smo mu poklonili zemljište, zbog čega bi onda kočili gradnju kuće? - odgovorio je Beljak i dodao da će se ovih dana vidjeti jesu li ugovorne obveze ispoštivane. U slučaju da nisu, naglašava, grad Samobor svakako će raskinuti ugovor s Crnojom. 

>>Mijo Crnoja dobio zemljište kao branitelj, no u tri godine nije sagradio kuću

>>Vidović: Ako su optužbe točne Crnoja treba sam podnijeti ostavku

Komentara 551

GE
genšer
19:54 26.01.2016.

OPET "hrvatski" novinari ulvljeni u LAŽI i to SUDSKIM rješenjima...dokle "novinari"...."zbogom novinarstvo dobar dan IDEOLOGIJO"

MO
mobitel20
19:57 26.01.2016.

Nista nije "priznao" jer je sasvim jasno da je covjek u proceduri dobijanja gradjevinske dozvole, a 140 kuna mjesecno nikako nije motiv za "utaje" kao sto lazu SDrP i jugo botovi...a za sve ostalo postoje pravomocne sudske presude da "tuzitelji" nisu u pravu...jugokamarila priznaje optuzbe, a sudske presude ih ne zanimaju. Za njih su optuzbe "cinjenice" na kojima temelje svoje otrovne komentare, a sudske presude ne priznaju...vec vidjeno. Ali, neeema povratka na staro, hehehe

CR
cronada
19:38 26.01.2016.

Sve je korektno!!! Za administraciju za gradevinsku dozvolu normalno je da na imenu/adresi trazitelja ilj graditelja objektia- Bauherr .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije