Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet zatvoren

Crni niz na hrvatskim cestama: U prometnim nesrećama poginule četiri osobe

Tri osobe poginule u prometnoj nesreći dva motocikla i kamiona
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
08.07.2017.
u 08:20

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC60 kod mjesta Košute. Obilazak je Sinj-Han-Otok-Trilj-Split i Split-Bisko-Trilj, javlja HAK

Teška prometna nesreća dogodila se oko 4, 45 sati nedaleko Sinja, Košute na DC60  u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo i dva motocikla. U nesreći su tri osobe smrtno stradale. Cesta je zatvorena za promet, a vozi se zaobilazno. Očevid je u tijeku, doznajemo iz PU Splitsko - dalmatinske.

Druga prometna nesreća dogodila se pola sata iza ponoći cesti D1, na Kukuzovcu, također nedaleko Sinja. Došlo je do sudara dva osobna vozila.  Pritom je vozačica (20) iz jednog osobnog vozila smrtno stradala, a suvozačica (22) zadobila je teške tjelesne ozljede. Cesta je do 3 sata ujutro bila zatvorena za promet.

Nesreća na A1

Iz HAK-a javljaju da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 poslije naplate Lučko u smjeru Karlovca (4. +500 km) vozi usporeno (vozila su zaustavnom traku). Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 53. +500 km, prije čvora Vrata u smjeru Zagreba, zatvoren je zaustavni trak u dužini od 100 m.

- Promet je vrlo gust na cestama u smjeru mora, osobito na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan je promet i na cestama u priobalju, na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom te u trajektnim lukama i pristaništima - poručuju iz HAK-a.

Na autocesti A1 pred naplatom Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Bajer. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Komentara 6

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
10:11 08.07.2017.

Dali poistoji odgovornost autocest? U tunelu Mala Kapela voze po 150 i nitko ih ne kazni, čemu ti silni videonazori i senzori kad policija nema uvid dok se ne dogodi tragedija

DU
Deleted user
10:05 08.07.2017.

Evo jedan primjer, prije 34 dana u 22:15 vozio sam autocestom Zagreb-Osijek mozda desetak kilometara poslije izlaza Novska , vozim desnom trakom i odjednom udarac prednjeg desnog kotaca. Znaci postoji rupa. I sad da sam sletio, pogino nakon 100 ilii 200 metara rekli bi umorna budala. Kako je ovo moguce?

AL
alf
10:03 08.07.2017.

Ljutimo se ako nam policija da kaznu a vidimo sto se dogadja na cestama. Preticanje na opasnim krivinama je za nas normalna stvar. Zato ginemo u tako velikom broju. Samo stroge kazne I zatvor ce nas nauciti da se ponasamo normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije