Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREDSJEDNIK

Crna Gora slavi pobjedu Milatovića, ekonomista koji se usavršavao diljem svijeta

Second round of presidential elections in Montenegro
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
1/12
02.04.2023.
u 22:22

Radio je u bankarskom sektoru u zemlji i inozemstvu, bio je dio tima za ekonomsku i političku analizu u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), bavio se ekonomskom analizom Jugoistočne Europe, a potom analizom zemalja Zapadnog Balkana

Crna Gora slavi novog predsjednika, trećeg od kad je neovisna država, Jakova Milatovića. Kandidat Pokreta Europa danas je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio Milu Đukanovića osvojivši oko 60 posto glasova. Izlaznost na izborima bila je 70 posto od ukupno upisanih oko 550 tisuća birača. 

Atmosfera je slavljenička u glavnom gradu Crne Gore Podgorici, gdje su se palili vatromet i baklje u čast novog predsjednika.

Od Milatovića kao predsjednika mnogi vjerojatno očekuju velike stvari, što je opravdano s obzirom na njegov životopis. Proveo je studijsku godinu na Sveučilištu u Illinoisu kao stipendist američke vlade, semestar je proveo i na bečkom Sveučilištu također na stipendiji tamošnje Vlade. Britanska vlada sponzorirala mu je magisterij ekonomije na Oxfordu, a Europska komisija studijsku godinu na Sveučilištu u Rimu.

Pohađao je i programe u organizaciji Ujedinjenih naroda u New Yorku, njemačke zaklade Conrad Adenauer, Ambasade Crne Gore u Rimu te Kancelarije za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta u Podgorici. Uz to, usavršavao se na Sveučilištu u Pekingu, Stanfordu, te Sveučilištu u Beogradu, a govori engleski, talijanski i španjolski jezik, pišu Vijesti.me.

Radio je u bankarskom sektoru u zemlji i inozemstvu, bio je dio tima za ekonomsku i političku analizu u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), bavio se ekonomskom analizom Jugoistočne Europe, a potom analizom zemalja Zapadnog Balkana.

Od 2018. do 2020. godine je u Bukureštu radio kao glavni ekonomski analitičar EBRD-a za Rumunjsku, Hrvatsku, Sloveniju i Bugarsku.

Komentara 73

SW
Sweet
22:43 02.04.2023.

Valjda ekonomist a ne ekonom.

US
ustrajan
22:40 02.04.2023.

Koliko dugo ce Crnagora biti nezavisna suverena drzava?

II
iifever2
23:14 02.04.2023.

citam danas reuters na ovu temu i smijem se koliko je ocito o cemu se ovdje radi. covjeku pisu hvalospjeve, nigdje kritike na vidiku...rekao bi covjek svetac. e moji crnogorci, budete vi naucili sto znaci placen clanak takve vrste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije