Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je najviše?

'Crna' 2012. na cestama: U nesrećama poginula 441 osoba!

prometna nesreća
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.09.2013.
u 17:45

Najgori mjesec bio je srpanj kada je poginulo 11,2 posto svih umrlih, a najmanje nesreća bilo je u veljači kada je poginulo 3,2 posto od ukupnog broja.

U 2012. godini u prometnim nesrećama u Hrvatskoj poginula je 441 osoba, što je 63 osobe manje nego godinu dana prije.

Od svih poginulih, 70,7 posto poginulo je u prijevoznim sredstvima. Pješaka je bilo 19,7 posto od ukupno poginulih. Najgori mjesec bio je srpanj kada je poginulo 11,2 posto svih umrlih, a najmanje nesreća bilo je u veljači kada je poginulo 3,2 posto od ukupnog broja.

Najviše u Zagrebu, najmanje u Međimurju

Prema broju poginulih u prometnim nesrećama, na prvom je mjestu grad Zagreb sa 61 osobom poginulom u 2012., dok je najmanji broj poginulih, njih devet, bio u Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji.

Muškarci mnogo više pogibaju u nesrećama od žena, tako ih je u 2012. bilo 83,7 posto, a žena 16,3 posto. U željezničkim nesrećama prošle godine poginulo je 12 ljudi. Najugroženija dobna skupina su mladi od 25 do 29 godina kojih je prošle godine poginulo čak 42, dok je poginulo i 13 osoba mlađih od 14 godina te tri osobe mlađe od četiri godine.

Udio poginulih osoba u prometnim nesrećama u odnosu na ukupno umrle osobe u 2012. godini iznosio je 0,9 posto.

>>Jedna osoba poginula pri slijetanju u provaliju na Cresu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije