Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovori o dokapitalizaciji

Ćorić u Vukovaru: Isporuka plina Petrokemiji odvija se neometano

Foto: Branimir Bradarić
1/2
19.01.2018.
u 16:22

Tijekom boravka u Vukovaru Ćorić je ispred ministarstva potpisao ugovor s Općinom Nuštar o izgradnji reciklažnog dvorišta.

- Isporuka plina Petrokemiji u Kutini odvija se neometano, rekao je danas u Vukovaru ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Kazao je i kako se u isto vrijeme vode i razgovori o dokapitalizaciji ove tvrtke te da bi narednih mjeseci i to pitanje trebalo biti riješeno. Rekao je i kako su pristigle ponude renomiranih svjetskih kuća za konzultante u INA-i te da će uskoro stručni timovi ministarstava odabrati koja je od njih najbolja.

Tijekom boravka u Vukovaru Ćorić je ispred ministarstva potpisao ugovor s Općinom Nuštar o izgradnji reciklažnog dvorišta. To je, kako je rečeno 43. Ugovor o izgradnji reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj, a peti na području Vukovarsko-srijemske županije.

- Ukupna vrijednost reciklažnog dvorišta u Općini Nuštar iznosi oko 3,3 milijuna kuna od čega je sredstvima EU sufinancirano 2,8 milijuna kuna. Hrvatska raspolaže s 214 milijuna kuna namijenjenih za izgradnju reciklažnih dvorišta, rekao je Ćorić.

Dodao je i da je Hrvatska krajem 2016. godine bila na 27 posto kada je riječ o zbrinjavanju otpada. Podaci za 2017. godinu još nisu sređeni ali se očekuje napredak. Po riječima Ćorića ključna je ova i iduće dvije godine kako bi 2020 godine došli do planiranih rezultata. 

Pogledajte i galeriju Petrokemije:

1/7

Komentara 2

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:19 19.01.2018.

Naši vjerodomoljubni osloboditelji i kasniji državni upravitelji su jači i od same sudbine, jer nezaustavljivo vode milenijumima tuženo hrvatsko državno čedo u čistu propast. Ovi su uspjeli sve državno i društveno vlasništvo opljačkati, te nakon toga upropastiti ili ga našim transatlanskim gazdama praktično prikazati za bagatelu. Predajom dijela INA-e za šaku dolara MOL-u i kasnijem prijenosu upravljačkih prava su naše gospodarstvo i pučanstvo predani na milost i nemilost transatlanskim derikožama. Jeftini domaći zemni plin prodaje se hrvatskoj industriji po cijenama koje se zasnivaju na cijeni plina GASPROM-a, tako da ova ne može podnijeti ovoliki trošak i zbog toga je Petrokemija osudjena na likvidaciju (bajke o strateškom partneru nisu uvjerljive ni za malu dječicu). Sa polovičnom cijenom plina bi ova rasturala konkurenciju u Lijepoj našoj i okruženju i bila bi "mirna Bosna", a na domaćoj eksploataciji plina bi se i tada dobro profitiralo. Hrvatski vjerodomoljubni dvonošci sitnog i krupnog zuba ganjaju udbaše i orjunaše i druge avetinje iz prošlosti, a nevjerodomoljubni dvonošci u stampedu glavom bez obzira, bježe sa svete hrvatske grude, jer svatko tko ima i zrno razuma vidi gdje je svemu tome kraj.

PR
propalismoFranjoskroz
19:23 19.01.2018.

Dakle da ponovim, INA je iskoristila Petrokemiju da ucjeni vladu za zatvaranje rafinerije.Sad nek anemični bira, Sisak ili Kutina???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije