Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SJEDNICE

Ćorić: Ne strahujem od DORH-a, moj mandat je Plenkoviću uvijek na raspolaganju

Zagreb: Tomislav Ćorić obratio se medijima okupljenima u NSK
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
03.03.2022.
u 12:12

Radim ovo pet godina i moj mandat je u svakom trenutku na raspolaganju - kazao je

Ministar Tomislav Ćorić dao je izjave za medije prije sjednice Vlade koja se održava danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. 

- Porast naknada za električnu energiju trebao se dogoditi od 1. travnja tako da do toga nije trebalo doći. Što se tiče našeg paketa mjera, mi ćemo taj paket razmatrati ukoliko ova kriza se nastavi. Radimo na tehničkim pripremama da platforme zažive. Vjerujem da će sukob u Ukrajini stati i da ćemo doživjeti mir. Naravno da ćemo promišljati o novim mjerama ako se to i dalje nastavi - kazao je. 

Komentirao je i zahtjev DORH-a koji je stigao Vladi. 

- Nema tu sigurnosti, ovaj zahtjev za kolegu Aladrovića je prvi takav u povijesti. Bit će proučen i predsjednik vlade će reagirati. Ja radim svoj posao kao i dosad i radit ću ga dokad ću imati mandat. Radim ovo pet godina i moj mandat je u svakom trenutku na raspolaganju. Zašto bih strahovao od akcije DORH-a? Građanin sam RH i uvijek stojim na raspolaganju. Nemam se što bojati. Predsjednik vlade je onaj koji je izbornik tima i on zna ocijeniti tko mu od igrača treba. Vrlo je to jednostavno, nismo još imali razgovor na tu temu - kazao je. 

- Uopće ne bih to komentirao. DORH radi svoj posao kao sve institucije u zemlji. Te ovlasti nikad nisu primjer mog interesa - dodao je o izjavama Milanovića. 

Što se tiče izvoznika koji traže pomoć vlade, Ćorić je komentirao:

- Razmišljamo o našim pravnim osobama koje su prisutne u Rusiji. U analizama tražimo rješenja, ovo nisu uobičajene okolnosti koje nismo mogli predvidjeti. Naši poduzenici traže alternativne kanale distribucije i to nije lako niti jednostavno. Ministarstvo gospodarstva im je na raspolaganju i ako to bude potrebno, doskočit ćemo im u pomoć. 

- Hrvatska će slijediti praksu drugih zemalja po pitanju sankcija Rusiji. Zašto bismo ograničili rad tvrtkama poput Petrokemije? Ukoliko na razini EU dođe do odluka na tu temu, Hrvatska će ih slijediti - dodao je.  

Opskrba plinom u Hrvatskoj teče neometano, kazao je ministar.

- Prekid od strane Rusije prouzročio bi veliku štetu EU, takvi tonovi u raspravama nisu dominantni. Imamo određene promjene u odnosu na trenutak kada smo donijeli odluku o cijenama naftnih derivata. Ta uredba istječe idućeg utorka i mi ćemo donijeti određene odluke. Tijekom vikenda ćemo donijeti odluke - kazao je. 

>> VIDEO U Kijevu se stvaraju sve duži redovi za hranu: "Ne znamo hoće li se sutra moći dostaviti nešto ili ne"

Komentara 1

Avatar VLbriše
VLbriše
16:47 03.03.2022.

Ma ni ja ne bi strepio pred dorhom ,jer ako ga sutra optuže , ta optužnica biti će valjana tek 2032 godine , dovoljno dugo kako bi sakupio još love i angažirao dobre fiškale. To se zove domoljublje ,.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije