Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VLASNIK

CME prodao hrvatsku Novu TV

novatv
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
10.07.2017.
u 09:37

U Hrvatskoj CME u svom portfelju posjeduje Novu TV, a u Sloveniji POP TV.

Iz Central European Media Enterprisesa (CME) u ponedjeljak su priopćili kako su za 230 milijuna eura prodali svoje medijske operacije u Hrvatskoj i Sloveniji tvrtki Slovenia Broadband, podružnici United Groupa, te da očekuju da će transakcija biti dovršena do kraja godine.  

U Hrvatskoj CME u svom portfelju posjeduje Novu TV, a u Sloveniji POP TV

Cijena transakcije, navodi se u priopćenju CME-a, doseže 230 milijuna eura, a zajednička operativna dobit prije deprecijacije i amortizacije (OIBDA) Nove TV i POP TV-a iznosila je za 12 mjeseci, do kraja ožujka 2017. godine, 13,8 milijuna dolara.

"Ovo predstavlja transformacijski trenutak u povijesti CME-a. Uvijek smo imali sjajan skup imovine, a ova transakcija podcrtava trajnu privlačnost televizijskih kuća u regiji. Kada bude okončana, ta će prodaja znatno ubrzati naše planove za smanjenje dugova", poručio je jedan od izvršnih direktora u CME-u Michael Del Nin

CME je medijska kompanija koja posluje na tržištima u šest zemalja središnje i istočne Europe koja obuhvaćaju oko 50 milijuna stanovnika.

Ranije jutros objavljeno je kako će United Group, telekomunikacijska i medijska grupa u vlasništvu američke investicijske kompanije KKR i EBRD-a, preuzeti od CME-a slovenski i hrvatski medijski portfelj.

U priopćenju KKR-a navodi se da portfelj imovine koji preuzima uključuje vodeće televizijske kanale u Sloveniji i Hrvatskoj, dvama gospodarstvima u kojima se od 2016. do 2018. godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) veći od 2 posto.

United Group nastavit će investirati u te kanale kako bi dodatno izgradio njihove lokalne proizvodne kapacitete i proširio njihov doseg izvan lokalnih tržišta.

U priopćenju se navodi i da je KKR uložio više od 8 milijardi dolara u telekomunikacijski, medijski i digitalni sektor na globalnoj razini te ima posebnu stručnost u pružanju potpore tvrtkama da rastu i razvijaju se u digitalno vrijeme.

Od 1996. KKR je uložio u 58 tvrtki u tim sektorima u Europi, pa je na dan 31. ožujka 2017. imao više od 20 milijardi dolara investiranog dugoročnog kapitala.

"KKR ima listu medija i telekomunikacijskih tvrtki koje je podržao kako bi rasli u sadašnjem digitalnom ekosustavu. Ulaganjem u kvalitetne lokalne i međunarodne sadržaje, podržat ćemo timove United Groupa da nastave nuditi različite i privlačne sadržaje svim kupcima u regiji. KKR, EBRD i United Group usko će surađivati sa svim nadležnim tijelima kako bi osigurali glatku tranziciju u skladu s europskim standardima", poručio je direktor u KKR-u Jean-Pierre Saad, u priopćenju u kojemu se navodi i da ova transakcija podliježe odgovarajućim regulatornim odobrenjima.

Komentara 53

SA
samograd
11:21 10.07.2017.

Sad ćemo dobiti Yutel,to se neće od protuhrvatske propagande gledati .Radmanovizija će biti ružina vodica za ovo što dolazi .Bojim se sa će ovo djelovati na ovaj naš zaboravni narod ,narod koji se dade prevariti da bi nakon diva Tuđmanaa izabere Mesića i Josipovića sad će ga biti još lakše nasanjkati .

EL
EldersRealm
11:02 10.07.2017.

Siri se Srbadija medijski po cijelom prostoru "velike Srbije". Pripremaju teren za novi pokusaj.

LU
lunar777
10:49 10.07.2017.

Iz ruke jednog židova u ruke drugog židova.... Inače Soroševi frendovi.. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije