Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Turist

Čizmoku 40, a Handanoviću 21 godinu zatvora za obračun iz 2004. u Osijeku

Davor Čizmok
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
07.12.2017.
u 14:14

Devet godina tapkala je policija u mraku pokušavajući posložiti kockice krvavog obračuna koji se zbio ravno preko puta zgrade policijske uprave. Dvojac je uhićen u srpnju 2013. U pozadini zločina, navode tužitelji, bio je Martićev Automat klub City te posao s aparatima za igre na sreću, koje je Handanović htio preuzeti.

Davor Čizmok osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubojstva poduzetnika Pere Martića i prijateljice mu Jadranke Modrić u ožujku 2004. u bivšem Hotelu Turist u Osijeku. Damiru Handanoviću izrečena je 21 godina zatvora jer je, kako se tereti, naručio Martićevo ubojstvo, "za neutvrđen iznos novca". Jadranka Modrić bila je, vjeruje se, na krivom mjestu u krivo vrijeme - hice u nju, po optužnici, Čizmok je ispalio da prikrije zločin.

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku, u ponovljenom postupku, a prvi su put, 2014., oslobođeni. Čizmok je u sudnicu, tako, ušetao kao slobodan čovjek, a iz nje je s lisičinama odveden u zatvor. Handanović se nije pojavio na izricanju presude, no sam se javio na sud tri sata kasnije te je zatvoren.

Devet godina tapkala je policija u mraku pokušavajući posložiti kockice krvavog obračuna koji se zbio ravno preko puta zgrade policijske uprave. Dvojac je uhićen u srpnju 2013. U pozadini zločina, navode tužitelji, bio je Martićev Automat klub City te posao s aparatima za igre na sreću, koje je Handanović htio preuzeti. Dok su tajno praćeni, snimljeno je čak 20.000 razgovora, u kojima se čuje glas više od 570 osoba. Ključni je, pak, iskaz Igora Vukovića, kojemu se Čizmok, kako je ovaj tvrdio, svojedobno povjerio.

Za razliku od prethodnoga, novo sudsko vijeće povjerovalo je Vukoviću. Iskaz mu je reproduciran, nije ponovno ispitan jer je dvije godine u bijegu, a na tjeralici za njim piše "naoružan i opasan". Gonilo ga se zbog malverzacija s nekretninama te šverca svinja, a njegov dosje isticale su i obrane Handanovića i Čizmoka, tvrdeći da Vuković lažnim svjedočenjem želi sebi osigurati bolju poziciju.

- On jest ključni svjedok, ali njegov iskaz potvrđuju i drugi svjedoci – obrazložio je sudac Darko Krušlin.

Komentara 6

Avatar Duksi
Duksi
16:49 07.12.2017.

Normalno da se ne osječaju krivim,da imaju ikakve osječaje ne bi ubili čovjeka na pravdi boga.

MX
Mister X
15:58 08.12.2017.

Ključni je, pak, iskaz Igora Vukovića, kojemu se Čizmok, kako je ovaj tvrdio, svojedobno povjerio. I to je sad nepobitni dokaz i ""istina"" bez dokaza ............... Sve mi je jasno ništa i ništa ali evo kao svjedok i to iskrennjačina i tko da sud nema šanse da je kriv za krive presude nego svjedok ako laže laže robija ti slijedi .. Isto kao u Americi nema dokaza da se Rusija miješala u izbore - nula dokaza ; ali imaju ""svjedoka koji će priznati i uz dogovor da neće biti kažnjen !"" I svi vjeruju da je to to !!!!

IM
Ivan_Markovic
12:54 12.12.2017.

Ovaj drugi je takodjer trebao dobiti 40 ili barem 30, da nije bilo njega ne bi ni bilo zločina, plus to je čista namjera radi koristoljublja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije