Naslovnica Vijesti Crna kronika

Čizmoku 40, a Handanoviću 21 godinu zatvora za obračun iz 2004. u Osijeku

Devet godina tapkala je policija u mraku pokušavajući posložiti kockice krvavog obračuna koji se zbio ravno preko puta zgrade policijske uprave. Dvojac je uhićen u srpnju 2013. U pozadini zločina, navode tužitelji, bio je Martićev Automat klub City te posao s aparatima za igre na sreću, koje je Handanović htio preuzeti.
07. prosinca 2017. u 14:14 6 komentara 2241 prikaza
Davor Čizmok
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Davor Čizmok osuđen je na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubojstva poduzetnika Pere Martića i prijateljice mu Jadranke Modrić u ožujku 2004. u bivšem Hotelu Turist u Osijeku. Damiru Handanoviću izrečena je 21 godina zatvora jer je, kako se tereti, naručio Martićevo ubojstvo, "za neutvrđen iznos novca". Jadranka Modrić bila je, vjeruje se, na krivom mjestu u krivo vrijeme - hice u nju, po optužnici, Čizmok je ispalio da prikrije zločin.

Početak ponovljenog suđenja Handanoviću i Čizmoku za dvostruko ubojstvo u hotelu Turist Ponovljeno suđenje Čizmok i Handanović ne osjećaju se krivima za dvostruko ubojstvo u Osijeku

Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku, u ponovljenom postupku, a prvi su put, 2014., oslobođeni. Čizmok je u sudnicu, tako, ušetao kao slobodan čovjek, a iz nje je s lisičinama odveden u zatvor. Handanović se nije pojavio na izricanju presude, no sam se javio na sud tri sata kasnije te je zatvoren.

Devet godina tapkala je policija u mraku pokušavajući posložiti kockice krvavog obračuna koji se zbio ravno preko puta zgrade policijske uprave. Dvojac je uhićen u srpnju 2013. U pozadini zločina, navode tužitelji, bio je Martićev Automat klub City te posao s aparatima za igre na sreću, koje je Handanović htio preuzeti. Dok su tajno praćeni, snimljeno je čak 20.000 razgovora, u kojima se čuje glas više od 570 osoba. Ključni je, pak, iskaz Igora Vukovića, kojemu se Čizmok, kako je ovaj tvrdio, svojedobno povjerio.

Za razliku od prethodnoga, novo sudsko vijeće povjerovalo je Vukoviću. Iskaz mu je reproduciran, nije ponovno ispitan jer je dvije godine u bijegu, a na tjeralici za njim piše "naoružan i opasan". Gonilo ga se zbog malverzacija s nekretninama te šverca svinja, a njegov dosje isticale su i obrane Handanovića i Čizmoka, tvrdeći da Vuković lažnim svjedočenjem želi sebi osigurati bolju poziciju.

- On jest ključni svjedok, ali njegov iskaz potvrđuju i drugi svjedoci – obrazložio je sudac Darko Krušlin.

Zagreb: Darko Bodiš osuđen na 33 godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva Bezobzirna osveta Za dvostruko ubojstvo osuđen na 33 godine zatvora lisice Upali mu u stan U Zadru uhitili bjegunca iz Italije (35) osuđenog za ubojstvo jamnička pisarovina PLJAČKA POŠLA PO ZLU Policiji smrt pokraj Jastrebarskog nije ubojstvo
Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • zvonar crkve:

    Normalno da se ne osječaju krivim,da imaju ikakve osječaje ne bi ubili čovjeka na pravdi boga.

  • Ivan_Markovic:

    Ovaj drugi je takodjer trebao dobiti 40 ili barem 30, da nije bilo njega ne bi ni bilo zločina, plus to je čista namjera radi koristoljublja.

  • Ivan_Markovic:

    Ovaj drugi je takodjer trebao dobiti 40 ili barem 30, da nije bilo njega ne bi ni bilo zločina, plus to je čista namjera radi koristoljublja.