Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJAČKA POŠLA PO ZLU

Policiji smrt pokraj Jastrebarskog nije ubojstvo

jamnička pisarovina
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/9
04.12.2017.
u 20:00

Minimalne kazne za ubojstvo i za razbojništvo sa smrtnom posljedicom iste su i iznose pet godina, ali maksimalne kazne se razlikuju

Iako je od ubojstva teško pokretnog umirovljenika Tome Vugrinića (73) koje se dogodilo u noći na nedjelju u Podgorju Jamničkom kraj Jastrebarskog prošlo više od dva dana, policija i dalje tapka u mraku kada je u pitanju identificiranje počinitelja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija kazneno djelo nije okvalificirala kao ubojstvo, nego kao razbojništvo sa smrtnom posljedicom, a iako su zakonom za oba kaznena djela propisane minimalne zatvorske kazne od pet godina, maksimalne kazne manje su za razbojništvo sa smrtnom posljedicom nego za ubojstvo.

Na takvu kvalifikaciju policija se odlučila jer su jedan ili više počinitelja koji su ubili Tomu Vugrinića u kuću u kojoj je živio provalili s namjerom da počine krađu, te nisu očekivali da će ikoga zateći, a kada su vidjeli Vugrinića, iz još nepoznatih razloga odlučili su ga ubiti, a pretpostavka je da su to učinili kako ih ne bi mogao identificirati ako ih policija uhvati.

Tijelo ubijenog umirovljenika pronašla je njegova kći koja u ponedjeljak nije željela razgovarati s novinarima jer, kako je rekla, ne želi ništa govoriti sve dok se ne otkriju počinitelji.

Komentara 16

Avatar Zgubider.
Zgubider.
20:33 04.12.2017.

Pa da zakon u našoj drzavu ide na ruku kriminalcima i nije ništa novo...

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:27 04.12.2017.

Naravoučenje ovog slučaja da ubistvo sa umišljajem treba počiniti izvršitelj uz fingirani pokušaj pljačke, jer je za isto predvidjena blaža kazna. Ovakvo nešto je moguće samo u sprdnji od države kao što je neovisna od razuma Hrvatska

MI
Miki
22:02 04.12.2017.

Ovo nije ubojstvo?Jel se ovi zaje...... ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije