Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNI SNIJEG

Čitateljica iz Austrije za Večernji: 'Ovo je prava zima, no nema straha'

Snijeg u Vorarlbergu
Foto: Darko Kralj
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.01.2019.
u 14:31

Austrijski Kurier piše kako petstotinjak stanovnika i turista Sölktala treba pričekati idućih nekoliko dana i prestanak padalina ako žele napustiti tu nizinu.

Od subote ujutro više od pola metra napadalo je na sjevernim obroncima Alpa, a dva skijaša smrtno su stradala u lavinama u Austriji.

Tisuće turista ostalo je zameteno snijegom u velikim skijaškim centrima. Čitatelj Večernjeg lista Darko Kralj poslao nam je fotografije iz Vorarlberga, na kojima se vide velike količine snijega koji je zatrpao automobile i ceste.

Snijeg u Vorarlbergu
1/8

Čitateljica Katarina Zlatunić živi u Radstadtu i kazala nam je kako je u tom djelu Austrije prava zima. Kazala je kako nema problema s opskrbom struje te da nema nikakvog straha unatoč većim količinama snijega.

Austrijski Kurier piše kako petstotinjak stanovnika i turista Sölktala treba pričekati idućih nekoliko dana i prestanak padalina da bi napustili tu nizinu.

Snijeg u Vorarlbergu
1/4

Za djecu to znači da nema nastave u gradovima Mößna, Fleiss i St. Nikolai, no za one kojima je potrebna medicinska pomoć to znači velike probleme.

– Budući da nema stalnih cestovnih veza, ne postoji način da starije ljude prevezemo – rekao je Werner Schawb, gradonačelnik Sölka.

Ceste su zatvorene zbog straha od lavina, hranu prebacuju helikopterom, a pomažu i vatrogasci.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar miyamoto
miyamoto
15:25 07.01.2019.

U njemackoj između svake tri kuće sleti helikopter i pitaju trebali vam sto. U Austriji je malo losija situacija. Sleću između dvije i tri općine , donesu namirnice ali turiste ne odvoze da sto dulje ostanu i plate smjestaj. Zimovanje kosta ko sv. Petra kajgana

BA
babamoje
16:27 07.01.2019.

a nek stojidu tamo ka su berlavi!umisto da su doma uteplo oni nasnig!jo ludega svita!

GR
grebza
22:15 07.01.2019.

Teško da je itko od ovih komenetatora bio dalje od Graza ili možda Trsta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije