Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanje pakračke i požeške bolnice

Cilj nam je jedna dobra županijska bolnica na dvije lokacije

bolnica požega
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/2
03.01.2014.
u 18:28

U ovakvom jedinstvenom bolničkom sustavu pacijenti imaju veći broj liječnika specijalista na raspolaganju – istaknuo je dr. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja.

-Naš stav je bio da jedna županija ima jednu bolnicu iako je bilo i drugačijih razmišljanja po pitanju spajanja bolnica. U ovakvom jedinstvenom bolničkom sustavu pacijenti imaju veći broj liječnika specijalista na raspolaganju – istaknuo je dr. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja za posjeta Općoj županijskoj bolnici Požega kojoj se od 1. siječnja pripojila Opća županijska bolnica Pakrac.

Ovakav sustav, dodao je zamjenik ministra zdravlja, okrenut je pacijentu. –Spajanjem bolnica godišnje će se uštedjeti oko 400 milijuna kuna što nije malo jer smo u zadnjih nekoliko godina generirali velike dugove što je veliki problem. Morali smo se odlučiti na što veću racionalizaciju ali da pacijenti pri tome ništa ne izgube – istaknuo dr. Cesarik.

Dr. Željko Glavić, sanacijski ravnatelj Opće županijske bolnice kazao je da je sa svojim zamjenicima Krunoslavom Kelemenom, dosadašnjim sanacijskim upraviteljem Opće županijske bolnice Pakrac i dr. Miljenkom Vukojom već prvog radnog dana u ovoj godini održao sastanak sa specijalistima pakračke bolnice. –Naš zaključak je taj da nam je zajednički cilj jedna dobra županijska bolnica na dvije lokacije, ma što to značilo. Tijekom restrukturiranja postojećih bolnica vodit ćemo najviše računa o potrebama stanovništva i pacijenata, iza toga o interesima struke i zaposlenih. Konačno želimo da i zaposlenici budu zadovoljniji i da pacijenti dobiju kvalitetniju uslugu te da efekt zbog kojeg svaka racionalizacija počinje također bude zadovoljen, a to je da ta bolnica bude bolja, ali jeftinija od ove dvije sadašnje – objasnio je dr. Glavić.

Dodao je da više neće biti dva računovodstva, dvije nabave, dvije praonice, odnosno sve nezdravstvene djelatnosti će biti objedinjene što znači da će neki djelatnici putovati na posao u Pakrac, a neki u Požegu. A što se tiče zdravstvenog dijela Odjel za kirurgiju, Odjel za ginekologiju i porodništvo, Odjel internu medicinu i Odjel pedijatriju u pakračkoj bolnici postat će dislocirani odjeli istih službi u požeškoj bolnici.

-Ova racionalizacija osim na smanjenje troškova ide u korist pacijenata, odnosno u boljoj dostupnosti kvalitetnije zdravstvene usluge – poručio je saborski zastupnik Zdravko Ronko.

 

Komentara 1

SP
Slavonac Požega
19:07 09.01.2014.

Daj bljuje mi se više od ovog smrada Ronka. Idi više u svoj Beogradčić i molim te pusti nas hrvate da uživamo u svojoj domovini. Dosta je bilo tvoje tiranije u Požegi. Šta bi ti, vladao 50 godina !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije