Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna dugovječnosti?

Pušio je 60 cigareta dnevno i pio vino, a doživio je 107 godina

Vino
Thinkstock
27.12.2017.
u 22:38

Tajna njegove dugovječnosti mogla bi biti što je uvijek bio dobre volje.

Najstariji Norvežanin, 107-godišnji George Melford Nygaard, otkrio je tajnu svoje dugovječnosti za koju bi mnogi rekli da se ne može povezati sa zdravim životom jer je nekoć pušio čak 60 cigareta dnevno, a pio je i čašu vina, piše RT

Svoj 108. rođendan proslavit će 12. siječnja. - Nije istina da morate živjeti zdravo kako bi dugo živjeli. Jeo sam i pio kad god sam htio. Puno sam pušio do svojih 40-ih godina, a još uvijek popijem čašu vina dnevno - kazao je Nygaard listu Glomdalen. 

Vino
1/9

Uvijek je bio dobre volje

Tajna njegove dugovječnosti mogla bi biti što je uvijek bio dobre volje. Rodio se 1910. godine u SAD-u nakon što je njegov otac emigrirao iz Norveške 1894. godine. Preživio je oba svjetska rata. 

Iz Prvog svjetskog rata sjeća se da je njegov otac jednog od njihovih konja dao Američkoj vojsci. 1915. godine, s 14 godina, naučio je voziti u Fordovom Modelu T, a vozio je do svoje 95 godine kada je prestao jer više nije dobro vidio. 

"Donald Trump nije dobar za SAD"

U Drugom svjetskom ratu bio je vojnik Američke vojske. Prestao je pušiti 1953. godine. Sa suprugom Adele se vratio u Norvešku. Ona je umrla 1992. godine. 

George se sada nalazi u staračkom domu, a još uvijek prati svjetske događaje. - Donald Trump nije dobar za SAD - kazao je uvjereni demokrat George te dodaje kako su birači nasjeli na Trumpov slogan da će ponovno "učiniti Ameriku velikom".

Komentara 9

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
04:44 28.12.2017.

Da nije pio vino ne bi dozivio ni 92

MX
Mister X
10:41 28.12.2017.

To je to da nije ti radio doživio bi 150 ...

AA
aabbcc
21:30 01.01.2018.

Nije on fabrike vidjeo ni irgetio u njoj !!...eto to je tajna njegove dugovječnosti , inace bi se potrosio ko magarac i crko sa prvom penzijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije