Naslovnica Vijesti Svijet

Pušio je 60 cigareta dnevno i pio vino, a doživio je 107 godina

Tajna njegove dugovječnosti mogla bi biti što je uvijek bio dobre volje.
27. prosinca 2017. u 22:38 9 komentara 5308 prikaza
Vino
Foto: Thinkstock

Najstariji Norvežanin, 107-godišnji George Melford Nygaard, otkrio je tajnu svoje dugovječnosti za koju bi mnogi rekli da se ne može povezati sa zdravim životom jer je nekoć pušio čak 60 cigareta dnevno, a pio je i čašu vina, piše RT

Umirovljenici dugovječnost Doživjeti 140-tu? Nije nemoguće, kaže izraelski znanstvenik

Svoj 108. rođendan proslavit će 12. siječnja. - Nije istina da morate živjeti zdravo kako bi dugo živjeli. Jeo sam i pio kad god sam htio. Puno sam pušio do svojih 40-ih godina, a još uvijek popijem čašu vina dnevno - kazao je Nygaard listu Glomdalen. 

Vino
1 / 9
Aronija se naziva i namirnica budućnosti jer ima izrazito veliku ljekovitu moć za ljudski organizam. Efikasno ga pročišćava od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja

Uvijek je bio dobre volje

Tajna njegove dugovječnosti mogla bi biti što je uvijek bio dobre volje. Rodio se 1910. godine u SAD-u nakon što je njegov otac emigrirao iz Norveške 1894. godine. Preživio je oba svjetska rata. 

'blagotvoran utjecaj' Googleova biotehnološka kompanija otkrila u čemu leži tajna dugog života

Iz Prvog svjetskog rata sjeća se da je njegov otac jednog od njihovih konja dao Američkoj vojsci. 1915. godine, s 14 godina, naučio je voziti u Fordovom Modelu T, a vozio je do svoje 95 godine kada je prestao jer više nije dobro vidio. 

"Donald Trump nije dobar za SAD"

U Drugom svjetskom ratu bio je vojnik Američke vojske. Prestao je pušiti 1953. godine. Sa suprugom Adele se vratio u Norvešku. Ona je umrla 1992. godine. 

George se sada nalazi u staračkom domu, a još uvijek prati svjetske događaje. - Donald Trump nije dobar za SAD - kazao je uvjereni demokrat George te dodaje kako su birači nasjeli na Trumpov slogan da će ponovno "učiniti Ameriku velikom".

Žena u krevetu s bolovima istraživanje Jeste li dobile menstruaciju prije ili poslije 12. godine? Otkrijte što to može značiti Kava na terasi zabrinjavajuće Trebali bismo biti zabrinuti. Europljani žive i do tri godine dulje nego Hrvati čišćenje, kuhanje zanimljivo Žene, dijelite kućanske poslove s partnerom? Nakon ovoga možda više nećete
Joško Jeličić
DINAMO - ROSENBORG
Joško Jeličić uoči uzvratne utakmice: Spokojan sam, jači smo individualno i momčadski

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar neurazumljiv
  neurazumljiv:

  Da nije pio vino ne bi dozivio ni 92

 • Tihi:

  To je to da nije ti radio doživio bi 150 ...

 • aabbcc:

  Nije on fabrike vidjeo ni irgetio u njoj !!...eto to je tajna njegove dugovječnosti , inace bi se potrosio ko magarac i crko sa prvom penzijom.