Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Jeste li dobile menstruaciju prije ili poslije 12. godine? Otkrijte što to može značiti

Žena u krevetu s bolovima
Thinkstock
20.12.2017.
u 22:15

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu također je bilo manje pušačica, kao i povijesti dijabetesa.

Opsežno istraživanje Sveučilišta u San Diegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu 'Menopause' , proučavalo je podatke 16.000 žena. Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile s 12 ili više godina te u menopauzu ušle s 50 ili više godina bilo je najviše dugovječnih, riječ je o osobama koje su doživjele 90. godinu života.

"Otkrili smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije, imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, i žene koje uđu u menopauzu kasnije, češće su odličnog zdravlja što može biti objašnjenje našeg otkrića', izjavio je autor studije Aladdin Shadyab.

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu također je bilo manje pušačica, kao i povijesti dijabetesa. Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se točno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja da se naslutiti povezanost menstruacije i duljine života. 

Pogledajte i video 4 mjesta na njezinom tijelu koja ne smijete dodirivati tijekom seksa

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije