Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Četvero Hrvata povuklo se iz Tbilisija, dobro su

10.08.2008.
u 21:02

– Svi smo dobro. Čekamo prelazak gruzijsko-armenske granice – javilo nam se oko 20 sati četvero Hrvata koji su četiri sata prije, zbog vlastite sigurnosti, krenuli iz Tbilisija prema Armeniji.

Riječ je o stažistici Europske komisije Lukreciji Kireti te Dragi Mezgi, Oliveru Andrelinu i Stjepanu Bukovčaku, zidarima iz Međimurja koji su u Tbilisiju radili preko talijanske kompanije.

– Nema nikakve panike, čekamo na granici u autobusu. Sve su stranci. Autobus je stvarno pun. Ni u Tbilisiju ni ovdje na granici nema rata niti pucnjave. Barem mi nismo ništa vidjeli ni čuli – kazao je Bukovčak.

O nastavku putovanja prema Hrvatskoj nisu znali gotovo ništa. Sat vremena kasnije javili su nam da su upravo ušli u Armeniju. Posebnim zrakoplovom odande bi danas trebali stići u Rim. Evakuacija stranaca, među kojima je i četvero Hrvata u Tbilisiju, počela je oko 16 sati, a vodili su je Europska komisija te Italija i Francuska.

Iako je Hrvatima za ulazak u Armeniju potrebna viza, veleposlanstvo u Grčkoj dogovorilo je da četvoricu putne isprave čekaju na granici kako bi nesmetano prešli granicu. U Zagreb bi trebali stići sutra. (N. S. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije