Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorska banda

Četiri zatvorske čuvarice zatrudnjele s istim zatvorenikom

tavon white
YouTube screenshot/metro.co.uk
26.04.2013.
u 17:29

Mnoge neregularnosti otkrivene su tijekom suđenja zatvorskim čuvarima u Marylandu zbog korupcije i urote

Četiri zatvorske čuvarice u Marylandu ostale su trudne s istim zatvorenikom, vođom bande Black Guerilla Family, Tavonom Whiteom. On ih je koristio da mu pomažu u pranju novca, preprodaji i švercu droge, prenosi ABC.

Jedna od čuvarica dvaput je ostala trudna s Tavonom, dok su druge dvije istetovirale “Tavon” – jedna na vratu, a druga na zglobu ruke. Jednom prilikom jedna je od čuvarica stražarila ispred ostave u kojoj je Tavon vodio ljubav s drugom čuvaricom.

Trinaest zatvorskih čuvarica i dvojica čuvara zatvora u Marylandu nalaze se pod višemjesečnom istragom zbog korupcije i urote. U optužnici se navodi da zatvorom upravljaju zatvorenici, uključujući članove bande Black Guerilla Family.

– Ovo je moj zatvor. Ja ovdje povlačim sve konce – hvalio se Tavon White preko telefona koji su mu prisluškivali.
 

Kupovali luksuzne automobile čuvarima
 
FBI je uputio kritike na račun uprave zatvora u kojem su se zatvorenici služili prokrijumčarenim mobitelima i nastavljali voditi posao. FBI kaže da je 15 čuvara, sedam zatvorenika i pet članova bande optuženo za suradnju.

Zatvorenici su kupovali krijumčarenu robu i darove za stražare, uključujući luksuzne automobile, koristeći kreditne kartice. Stražari su krijumčarenu robu unosili u donjem rublju i koristili se ulazima koji nisu bili pod strogom kontrolom.

Black Guerilla Family osnovana je 1960-tih u Kaliforniji i raširila se širom zemlje. Članovi bande prvi put su “zaglavili” u zatvorima u Marylandu tijekom 1990-ih.
 
Prema službenim podacima, 60 posto zaposlenih u zatvoru u Marylandu su žene.

 

>>Državnoj tužiteljici 45 dana zatvora zbog vožnje s dva promila alkohola


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije