Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

To su laži i podmetanja koje ćemo pobiti sudskim putem!

Podići ću kaznenu prijavu protiv tvrtke ZIK koja je radila analizu goriva za Ministarstvo gospodarstva, kazao je Čermak
18. prosinca 2014. u 17:35 153 komentara 11819 prikaza
Ivan Čermak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

– To su laži koje ćemo pobiti sudskim putem. Podmeće mi se na osobnoj razini – rekao nam je u telefonskom razgovoru vlasnik Crodux derivata umirovljeni general Ivan Čermak neposredno nakon što je Ministarstvo gospodarstva objavilo kako je na postajama njegove tvrtke u Dugopolju, Varaždinu i Sisku otkriveno dizelsko gorivo ispod propisne kvalitete.

Čermak tvrdi kako je to nemoguće i iznosi sumnje u kvalitetu i objektivnost analiza koje je provelo Ministarstvo gospodarstva.

– Podići ću kaznenu prijavu protiv tvrtke ZIK koja je radila analizu goriva za Ministarstvo gospodarstva. Za svaku litru goriva koju smo plasirali na tržište raspolažemo certifikatima koje izdaje proizvođač i nalazima renomirane svjetske kontrolne kuće koja za nas radi provjeru kvalitete. Kontinuirano nas kontrolira carina, nikad nije bilo nikakvih nedostataka, a sad odjednom nastaje problem s filtrabilnosti!? Imamo vlastite uzorke goriva, naručit ćemo analize i pokazati da ovo nema veze s istinom. Pitam se tko će nam nadoknaditi štetu kad se pokaže da su analize pogrešne – rekao je vidno uzrujani Čermak.

"Podmeće mi se"

Inače, kako se doznaje, Crodux dizel gorivo kupuje od Litasca, jedne od većih svjetskih kompanija specijaliziranih za trgovinu naftom i naftnim derivatima, inače u vlasništvu ruskog Lukoila. Litasco raspolaže s dvije rafinerije u Europi – na Siciliji i u Nizozemskoj – pa je moguće da je sporni dizel proizveden upravo tamo.

Čermak nije želio iznositi detaljnije pojedinosti vezane za inkrimininacije, tvrdeći kako će se detaljno očitovati o svemu kad sa svojim suradnicima detaljnije prouči nalaz Ministarstva. – Svi koji me znaju, znaju da sam uvijek inzistirao na vrhunskoj kvaliteti goriva i na tome izgradio cijeli biznis, prvo u Croduxu, pa u Tifonu i sad opet. Očito to nekome nije po volji pa mi se podmeće – rekao je Čermak.

>>Ministarstvo gospodarstva otkrilo na kojim je postajama gorivo loše kvalitete

>> Zašto nam ne žele reći na kojim benzinskima toče nekvalitetno gorivo?

>>Akcija 'Oktan': Inspektori ispituju kvalitetu goriva na benzinskim postajama

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • tony_montana:

    mene zanima otkud jednom generalu 100tine milion kuna za kupnju lanca benzinskih postaja!?

  • zbuniceva:

    I ja bi tvrdio 7 dana nakon kaj su mi inspektori našli lož ulje u autu da nije istina i da su to oni podmetnuli i zamijenili, pa nisam lud da priznam ak nemoram i ak je ispitivanje namjerno napravljeno ... prikaži još! da mi da šansu da se poslije izmotavam. Nije kriv Čermak ni Crodux, kontrola i kontrolori su krivi. Umjesto da jedna ekipa njih s mjerljivim ubaždarenim kombijem luta po HR i nenajavljeno stalno kontrolira mi imamo ovu blamažu od kontrole. Riba često smrdi od glave.

  • kompjuter:

    ja sam ratovo 5 godina ali za ovog se nebi reklo,ja za pet godina dobio čin narednika a ovaj čin generala,heheheheeh,nismo bili u istom ratu ili je ovo nagrada za profiterstvo tijekom rata