Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika akcija

Akcija 'Oktan': Inspektori ispituju kvalitetu goriva na benzinskim postajama

gorivo
Foto: Ministarstvo gospodarstva
01.12.2014.
u 09:03

"Akcija je započeta simultanim nadzorima tržišnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu i to uzimanjem 50 uzoraka goriva", izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva.

Inspektori Ministarstva gospodarstva od jutros u 7 sati kontroliraju kvalitetu goriva na benzinskim postajama u akciji nazvanoj "Oktan".

"Akcija je započeta simultanim nadzorima tržišnih inspektora Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu i to uzimanjem 50 uzoraka goriva s benzinskih postaja na području cijele Hrvatske kao i na graničnom prijelazu Bajakovo, uzimanjem uzoraka iz cisterni prilikom uzlaska istih na tržište Republike Hrvatske, odnosno jedinstveno tržište Europske unije", izvijestili su iz Ministarstva te dodaju da im je cilj "osigurati propisno označene naftne derivate na tržištu, čija kvaliteta udovoljava graničnim vrijednostima sastavnica i značajki kvalitete tekućih naftnih goriva utvrđenih Uredbom o kvaliteti tekućih naftnih goriva (NN 113/2013, 76/2014), popraćene Izjavom o sukladnosti".

"Tržišni inspektori tijekom 2014. godine kontinuirano provode administrativne nadzore tekućih naftnih goriva, a uzorkovanje i laboratorijska analiza provodi se u suradnji s akreditiranim laboratorijem Zavoda za ispitivanje kvalitete. Uz inspekcijski nadzor kvalitete naftnih derivata, inspektori će provesti i druge nadzore radi zaštite prava potrošača na benzinskim postajama, a sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o inspekcijama u gospodarstvu", zaključuju iz Ministarstva gospodarstva.

>>Barel pojeftinio 35, a gorivo samo 13 posto

>>Konačno: Drastično pale cijene goriva!

Komentara 33

19
1995josip
09:46 01.12.2014.

Nisam ljubomoran ako je netko uspješan ! Kada kupujem gorivo želim znati od kuda je porjeklo bezina ili nafte . Crodux nabavlja gorivo u BiH ili Srbiji , ja više tamo ne kupujem gorivo jer pretpostavljam da je nekvalitetno ietno i ne želim razvijati gospodarstva nekih vukojebina dok naše gospodarstvo propada .

CE
cenzura
09:34 01.12.2014.

Nadam se samo da će objaviti i rezultate kontrole te kazniti one koji prodaju nekvalitetno gorivo. U zadnje vrijeme velika je razlika u kvaliteti goriva pojedinih vlasnika benzinskih pumpi.

GA
galway
10:17 01.12.2014.

Ne znam što je ovdje čudno? Pa ovakvi nadzori trebali bi se vršiti na mjesečnoj bazi i javno objavljivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije