Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malezijski avion

Čelnik NATO-a zatražio od Rusije da preuzme odgovornost za obaranje zrakoplova

Jens Stoltenberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.05.2018.
u 00:30

Nizozemska i Australija optužile su Rusiju za rušenje zrakoplova na letu MH17 nakon što su međunarodni istražitelji utvrdili da je protuzračni sustav Buk koji je kriv za rušenje zrakoplova pripadao Rusiji.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je u ponedjeljak za posjeta Poljskoj kritizirao Rusiju i ponovio svoj poziv Moskvi da prihvati odgovornost za rušenje zrakoplova kompanije Malaysia Airlines na letu MH17 iznad Ukrajine 2014. 

"Slažem se s nizozemskom vladom, koja poziva Rusiju da preuzme odgovornost za pad", rekao je Stoltenberg opisujući incident u kojem je poginulo svih 298 putnika kao "izravnu posljedicu" ruske agresije na Ukrajinu.

Nizozemska i Australija optužile su Rusiju za rušenje zrakoplova na letu MH17 nakon što su međunarodni istražitelji utvrdili da je protuzračni sustav Buk koji je kriv za rušenje zrakoplova pripadao Rusiji.

Stoltenberg je, navodeći rusko uplitanje u izbore, kibernetičke napade i uporabu vojnih snaga protiv susjednih zemalja rekao da ta "odlučnija" Rusija predstavlja jedan od najvećih sigurnosnih izazova zemljama NATO-a.

Glavni tajnik je izaslanicima na NATO-ovoj parlamentarnoj skupštini održanoj u Varšavi obećao da će savez odgovoriti na taj izazov kombinacijom odvraćanja i političkog dijaloga.

Ukrajina i Gruzija su opisane kao "bliski partneri NATO-a" a Stoltenberg je najavio nastavak političke potpore tim dvjema zemljama koje graniče s Rusijom. 

Jens Stoltenberg
1/6

Komentara 10

RA
ranko75
03:32 29.05.2018.

Stoltenberg, popusi ga sam ako volis, nemoj drugima nuditi!

Avatar 123456
123456
06:49 29.05.2018.

jel netko preuzel odgovornost za 200000 (dvijestotosuća) pobijene djece tijekom agresije i pljačke Iraka?!

MX
Mister X
00:48 29.05.2018.

Čelnik NATO-a zatražio od Rusije da preuzme odgovornost za obaranje zrakoplova, koji dobiju naređenje da lete tamo gdje s ratuje. Dok zabrana se brzo uvede tamo gdje se ratuje protiv trorista . / bZbrana zarakoplovim iako svi znaju da troristiti opriraju sa Nožem vidjeli smo barem prijetnje nožem posjeduju i pištolje a i kalašnjikove .Ovdje gdje se raketama napada Ruski narod i on se brani raketama tamo iznad je interesantno letjeti jer znaju da je to dobro pa mogu prijatelji letjeti uz rep putničkog zrakoplova i reketirati jer mu ništa niko nesmije zbog slobodnog leta europskih zarakoplova .... Nesječam se koliko je bila velika odšteta / Ameri plačaju muški više stotina miljuna / daju za ovako što Iranu za rušenje NATO Raketama nuihov putnički avion ? Samo nisam pratio možda je čelnik NATO napomenuo pogledjte i ugledjte se u nas / nas ima puno više u svezu od Rusa i ide love do krova kad se tako što napravi civilima... Dodatno tome mi nemamo snkcije od Korje ili nekoga pa da smo knap sa dolarimazato brzo i pošteno to odmah podmirimo !"!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije