Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drži se Ustava

Putin potvrdio: Neću biti predsjednik nakon isteka ovog mandata

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.05.2018.
u 20:11

"U ustavu je jasno napisano da nitko ne može služiti više od dva mandata zaredom... Ja se namjeravam pridržavati tog propisa"

Vladimir Putin izjavio je danas da će poštovati ruski ustav koji zabranjuje dva predsjednička mandata zaredom, što znači da odlazi s te dužnosti 2024. kada mu istekne sadašnji mandat.

Ova izjava, koju je dao novinarima na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu i koju je prenosila državna televizija, ne predstavlja iznenađenje i ne znači nužno da će se odreći vlasti za šest godina, ocjenjuje Reuters.

Putin je već jednom odstupio s dužnosti predsjednika. Bilo je to 2008. nakon što je odslužio dva mandata, ali se vratio se 2012. U međuvremenu je obnašao dužnost premijera. Takav manevar legalno može ponovno izvesti.

"Uvijek sam se strogo pridržavao ustava Ruske Federacije", rekao je Putin odgovarajući na pitanje hoće li i kada otići s dužnosti.

"U ustavu je jasno napisano da nitko ne može služiti više od dva mandata zaredom... Ja se namjeravam pridržavati tog propisa". 

Putin je s lakoćom pobijedio na predsjedničkim izborima u ožujku osvojivši novi šestogodišnji mandat.

Putin uskočio u kamion na Krimu:

Vladimir Putin
1/10
Ključne riječi

Komentara 14

Avatar superhik74
superhik74
21:23 25.05.2018.

Rusija je toliko "nebitna" da svi Euro poltroni , pa cak i Miliekovsky iz Izraela, svako malo trckaraju u Moskvu a svi "main stream media" prate svaki korak Vladimira Putina.

OV
Ovozemaljski
00:14 26.05.2018.

Čovjek je lider, to bi mu trebali priznati i oni koji ga ne vole!

DU
Deleted user
20:48 25.05.2018.

Jedino ovi nasi HDZ-ovci bi trebali pitat Putina kako mu je uspjelo da u dvije godine sagradi most od 19 kilometara,,,,,ovi nasi vec godinama grade most od 2 kilometra..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije