Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga optužnica

Čelnik Crikvenice optužen da je utjecao na svjedoka

05.06.2014., Rijeka - Gradonacelnik Crikvenice Damir Rukavina dolazi sudsku raspravu na Zupanijski sud. Uskok je protiv gradonacelnika Rukavine u prosincu 2012. godine podigao optuznicu kojom ga tereti za kazneno djelo zlouporabe obavljanja duznosti drzav
Foto: Goran Kovacic/pixsell
04.03.2015.
u 07:43

Protiv Damira Rukavine, gradonačelnika Crikvenice, Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je u utorak novu optužnicu kojom ga tereti zbog sprječavanja dokazivanja

Protiv Damira Rukavine, gradonačelnika Crikvenice, Optužno vijeće Županijskog suda u Rijeci potvrdilo je u utorak novu optužnicu kojom ga tereti zbog sprječavanja dokazivanja. Riječ je o drugoj USKOK-ovoj optužnici protiv crikveničkog gradonačelnika kojemu na riječkom sudu već traje postupak zbog zlouporabe položaja.

U tom ga slučaju tužiteljstvo tereti da je pogodovao tvrtki Sando, poduzeću kojem je bio vlasnik i čije je poslovne udjele kad je postao gradonačelnik prenio na treću osobu, no i dalje je ostao "tajni vlasnik". Poduzeću je, tvrdi tužiteljstvo, zahvaljujući svom položaju osigurao poslove vrijedne 700 tisuća kuna. Jučer potvrđena optužnica vezana je za prvu, riječ je o pokušaju utjecaja na jednog od svjedoka koji je dao iskaz u istrazi i na suđenju zbog pogodovanja tvrtki Sando.

Kako se doznaje, Rukavina je na svjedoka Dina Manestra, inače gradskog vijećnika, jedinog koji svojim svjedočenjem nije išao na ruku Rukavini, pokušao utjecati da promijeni iskaz. Inače, Rukavina je nakon Manestrova saslušanja ustvrdio da svjedok nije govorio istinu jer su oni politički suparnici - Rukavina je u HDZ-u, a Manestar u SDP-u. 

>> D. Rukavina: Optužnica USKOK-a obična je politička lakrdija 

>> Gradonačelnik Crikvenice svjedoku na suđenju rekao da šuti jer 'on od toga živi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije