Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čelnici HAC-a: Ako želimo, vozit ćemo audije A6

Nemamo afera, priznao je pred novinarima Mario Lovrinčević, član uprave HAC-a za građenje. No, ipak policija trenutačno istražuje bojenje tunela za koje se sumnja da su višestruko preplaćeni, zapošljavanje Josipa Pocrnića, kao i nabavku automobila u tvrtki.
20. listopada 2009. u 12:47 67 komentara 5 prikaza
prskalo

Mi smo odgovorni za sve što radimo, ja iza svoga rada stojim i odgovaram za to - ustvrdio je Jurica Prskalo, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta na današnjoj konferenciji za novinare, opovrgavajući sve učestalije medijske napise o nezakonitom poslovanju. 

- Posjedujemo izvješća revizije nekoliko godina unatrag, kao i one komercijalne, koja su dala bezuvjetno mišljenje radu uprave - iznio je.
 
No, u medijima se nižu afere od zapošljavanja Josipa Pocrnića (novog slučaja Buljubašić) koji prima plaću u HAC-u, uživa službeni mobitel i automobil, ali ne dolazi na svoje radno mjesto, do sklapanja ugovora u kojima se bojenje tunela plaća nekoliko puta više od tržište cijene pa do korištenja vozila koje im navodno kupuju kooperanti, za što su čelnici HAC-a danas ocijenili da su podmetanja i neosnovane prozivke.  
  
 - Mi imamo godišnje 700 nabava vrijednosti četiri-pet milijardi kuna, na koje se javlja preko 3000 zainteresiranih za poslove u HAC-u. No posao može dobiti samo jedan, a ostali se imaju pravo žaliti - iznio je prvi čovjek Hrvatskih autocesta odgovarajući na novinarski upit ako je sve čisto, zašto se onda HAC stalno pojavljuje u medijima kroz afere.  
 
- Nemamo afera - priznao je pred novinarima Mario Lovrinčević, član uprave HAC-a za građenje. No, policija trenutačno istražuje bojanje tunela i postavljanje trafostanica, zapošljavanje Josipa Pocrnića kao i nabavku automobila u tvrtki, otkrili su  novinarima na konferenciji čelni ljudi HAC-a.

A kada je riječ o nabavki automobila, uprava poručuje da se često voze diljem Hrvatske po različitim gradilištima, u kojima nerijetko prevoze i svoje goste iz inozemstva. - Sva kupovina automobila je apsolutno čista pravno i zakonski - ustvrdio je Lovrinčević poručujući da je uprava smatrala da se može voziti u audijima A6, a ne ladama nivama kako dolikuje, po mišljenju novinara, građevinskim terenima.

Osvrnuli su se i na slučaj zaposlenika Josipa Pocrnića, koji je prozvan u medijima da prima plaću u HAC-u, a ne dolazi na radno mjesto. 
 
- Josip Pocrnić nije slučaj Buljubašić niti ima osnove, no istraga o tome traje, dali smo podatke o tome i policiji - otkrio je Ivica Mlinarević, član uprave za operativu održavanja i naplate cestarine. 
 
- Mi smo dali taj slučaj i našoj unutarnjoj kontroli, mi kao uprava ne možemo znati što sve radi naših 3000 djelatnika. Po našim saznanjima sve je u redu s Josipom Pocrnićem, on radi u HAC-u - stao je iza prozvanog djelatnika i sam predsjednik uprave Prskalo.

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
 • bilibrig:

  SDP samo plasira informacije koje bi mogle upaliti kod nekoga. To je sramota. SDP je sramota ove zemlje.

 • bilibrig:

  Jos najbolje da nisu imali auto za vožnju. Strašno.

 • Avatar zagi zagi
  zagi zagi:

  gledao sam jučer emisiju i stvari su još gore nego su bile prikazane, rukovodeča ekipa iz HAC-a nema ništa pod kontrolom