Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMBURAŠKI VIDEO

Cecilija uz glumu Škore na brodu usred žitnog polja

Cecilija Rudić
Foto: Jelenko Topić
1/4
11.07.2014.
u 21:20

Pjesma "Dika mornar" bit će izvedena na Aurea festu u Požegi

Sve popularnija pjevačica tamburaške glazbe Cecilija Rudić, poznata u Slavoniji i kao tv-voditeljica, snimila je drugi spot i to za pjesmu "Dika mornar" kojom najavljuje izlazak albuma početkom rujna na kojemu će biti 12 novih pjesama. Objavit će ga prije Aurea festa u Požegi i to u diskografskoj kući Campus Miroslava Škore u čijem su studiju Katakomba snimljene sve pjesme.

- Nakon hit pjesme "Bećaruša" sa novog albuma odlučili smo se za snimanje spota za pjesmu “Dika mornar“ s kojom, ako bude bila upola prihvaćena kao pjesma "Bećaruša", ću biti presretna - kaže Ceclija čije je video uradak snimljen u Etno kući Bello u Pleternici, te na žitnim poljima iznad sela Alaginci kraj Požege. Dodaje da je tijekom snimanja atmosfera zaista bila radna, malo su kuhali, peglali, hranili živad, trčali po polju,ganjali Dalmatinke sa broda u snu dike (na pravom bijelom brodu u žitnim poljima) i sve to da bi dočarali priču pjesme. Pjesma je sve samo ne dalmatinska! Ipak je u pjesmi snaša Slavonka koja ima malih problema sa svojim dikom Slavoncem koji bi silom otišao na more i postao mornar. Snaša mu to ne dopušta jer ona ima sve što poželi u Slavoniji i silno se trudi to svom mužu pojasniti, no on je to malo smetnuo s uma. Snaša se kroz pjesmu i u spotu svim silama trudi zadržati svog Diku mornara u Slavoniji.

Foto: Jelenko Topić

Škoro glumi diku mornara

Kako je Miroslav Škoro dio tima koji radi na stvaranju Cecilijinog novog albuma, koji je ujedno i autor pjesme "Dika mornar", bilo je logično da on uz svoje velike glumačke vještine i ekranizira ulogu dike mornara. Pjesma je nastala prije dvije godine kada je Požežanka Zora Šutalo,inače autorica teksta „Bećaruša“, predložila Škori da napiše pjesmu u kojoj će povezati Slavoniju i Dalmaciju na način da pjesma ima dalmatinski melos odsviran na tamburi. Nakon te ideje nastavljena je suradnja stvaranjem 12 novih pjesama. Na albumu već dvije godine rade vrhunski glazbenici Miroslav Škoro i Ivica Murat, a još se rađaju neke nove suradnje kao npr. sa TS Garavi s kojima često Cecilija nastupa, te sa DJ Tronic sa remixiranom verzijom pjesme "Nepovratno zaljubljena" - Balkan mix“.

- Zadnjih godinu-dvije u mom studiju radimo na ovom albumu, ovo je vesela pjesma, govori o bračnom paru koji ima malih problema jer, eto, muž je malo poludio. Uvijek kada netko malo poludi bude veselo. S obzirom na to da je trebalo odigrati tog blesavog muža, a ja imam 25-godišnje iskustvo, mislim da to nitko ne može bolje od mene. Možda bi mogao Mlikota ali on nema takvog iskustva ja sam bolji glumac za to – našalio se Miroslav Škoro. Na snimanju spota sudjelovalo je oko 40 sudionika među kojima su bili scenografi, operateri rasvjete i zvuka, snimatelji na čelu sa režiserom, a sve to je angažirala produkcija Foto art Domagoj Topić iz Osijeka. Očekuje se da uz požeški festival bude predstavljen novi album Cecilije, a vidio spot i prije te glazbene priredbe.

>>Nakon 'Bećaruše' album i novi nastupi uz tamburaše

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije