Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID TRUDNOĆE

Čavajda je najavila tužbu protiv bolnica: Ima li šanse na sudu? Evo što kaže sudska praksa

Mirela Čavajda
N1 screenshot
12.05.2022.
u 08:31

Po Zakonu o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine, sada će se trudnoća prekinuti najkasnije za sedam dana. Nakon 10. tjedna "prekid trudnoće može se izvršiti samo po odobrenju komisije, a pod uvjetima i po postupku utvrđenim ovim zakonom". Liječnici su rekli da nisu imali takav slučaj u 26. tjednu. S tim da za njih i temeljem dostignuća medicinske znanosti nakon 22. tjedna to više nije samo prekid trudnoće, iako zakon ne propisuje rok, ali ni postupak, već to znači prijevremeni porođaj.

Komentara 13

BU
burza
08:41 12.05.2022.

Oce nesto i zaraditi na tome

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:41 12.05.2022.

Cijela "parada "i jeste u cilju buduće tužbe.

VJ
vjekoslavkatalina
10:29 12.05.2022.

gdje je u cijeloj prici tata?..postoji li uopce kao suprug,zarucnik,decko..ili nepoznati darovatelj...sve mi to smrdi da iskanje love u mutnom..posljednjih godina su se naredali ovakvi slucajevi..gdje se preko pogace trazi kruh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?