Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljna potpisanim koalicijskom ugovorom

Čakovečka gradonačelnica na listi Matije Posavca, no nije izašla iz HNS-a

Čakovec: 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
29.03.2024.
u 15:56

Ljerka Cividini našla se na četvrtom mjestu liste Nezavisne platforme Sjever u 3. izbornoj jedinici

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini odlučila je podržati Nezavisnu platformu Sjever međimurskog župana Matije Posavca, koja samostalno izlazi na izbore u 3. izbornoj jedinici. Cividini je, nezadovoljna potpisanim koalicijskom ugovorom koji je HNS potpisao s HDZ-om, najavila je da će i ostali članovi predsjedništva stranke u tom gradu na izborima podržati Posavca. Neki su portali objavili da je izašla iz HNS-a, no za Večernji list je to opovrgnula. - Nisam izašla iz stranke, i dalje sam članica HNS-a - kaže. No, u HNS-ovom priopćenju spominju izlazak iz stranke.

- Cividini je izjavila kako je glavni razlog njenog izlaska iz stranke naša odluka o koaliciji s HDZ-om. Ova izjava doduše dolazi kao iznenađenje, s obzirom na to da je bila dio HNS-a, koji je kao dio vladajuće koalicije u Saboru donio značajne beneficije njenom gradu i građanima - reagirali su u HNS-u i dodali da u posljednje tri godine, koliko je gradonačelnica, a HNS je bio u vladajućoj koaliciji u Saboru, nije imala primjedbi.

- Njezina iznenadna zabrinutost za koaliciju, koja joj je dosad bila prihvatljiva, više se čini kao politički manevar usmjeren prema osobnim ambicijama nego prema stvarnim principima - dodaju.

POVEZANI ČLANCI:

- Nije joj smetala koalicija ni kad je imala otvorena vrata u sva ministarstva i do svakog ministra. Ova privilegija, koju je gospođa Cividini često koristila, bila je rezultat naše koalicije i HNS-ovog truda da osiguramo najbolje moguće uvjete za sve naše građane. Ne smeta joj ni činjenica što njezin župan i očito predsjednik njezine nove stranke, Matija Posavec, redovito kontaktira s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejom Plenkovićem. Očigledno, politička dosljednost nije nešto što se visoko cijeni u njezinim novim političkim krugovima – navodi se u priopćenju HNS-a.

Posavec je, predajući liste, rekao da u 3. izbornoj jedinici izlaze samostalno i na njoj je više gradonačelnika i načelnika. Vjeruje da u toj izbornoj jedinici mogu osvojiti tri mandata. Ponovio je da će podržati Vladu lijeviog centra.

FOTOGALERIJA Andrej Plenković u društvu najmlađeg sinčića Ivana! Imali su divan razlog za šetnju

Čakovec: 30. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina
1/37

Komentara 1

IV
ivica.vranjic
13:15 30.03.2024.

Čudni i čudesni kriteriji na sjeveru. Znači čovjek uzme mito, da ostavku na mjesto župana, kandidira se, izaberu ga ponovno za župana i sad je već kandidat za Sabor!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije